Slăbește sănătos!
Pot să pun pariu pe orice că pe 90% din listele cu dorințe alocate lui 2018 se găsește și o siluetă mai zveltă. E și normal sa visăm toți la așa ceva după dezmățul culinar al sărbătorilor de iarnă. Perioada sărbătorilor a fost cu siguranță una frumoasă, te-ai bucurat de familie, prieteni, dar și de mese îmbelșugate. Dacă cântarul ne spune că avem în plus câteva kilograme e musai să ne gândim la o dietă dar nu una periculoasă care să ne facă prin martie- aprilie să regretăm această decizie. Îmblânzește acul cântarului și revino la kilogramele de altădată și, poate, cu alte câteva în minus, adoptând câteva trucuri de dietă și sport în programul tău zilnic. Nu e nevoie de diete stricte sau să te suprasoliciți în sala de gimnastică. Tocmai de aceea mi-am permis să vin cu câteva sfaturi care să vă ajute să slăbiți sănătos și care vor da rezultate numaidecât.
Mănâncă puțin și des
Nu numai alimentele pe care le consumi sunt importante într-o dietă, ci și felul în care sunt ingerate în organism. Este important să consumi porții mici la o masă și să mănânci mai des. De asemenea, asigură-te că alimentele sunt bine mestecate înainte de a ajunge în stomac, pentru a nu îngreuna digestia.
Fă sport!
Este o greșeală să crezi că poți să slăbești repede și armonios fără sport. Și, în plus, ești dispus să renunți așa ușor la toate beneficiile medicale cu acre vine la pachet? Poate că ceea ce mâncăm are un cuvânt mai greu de spus în privința kilogramelor pierdute, dar sportul este cel care are ultimul cuvânt când e vorba de tonifiere. Ar fi păcat să lipsească.
Renunță la zahăr!
Dependența de zahăr este omniprezentă. Fie că suntem carnivori, vegani, adepți ai dietei paleo- toți suntem atrași de ,,ceva dulce”. Mulți cred că renunțarea la zahăr ține de voință. Deseori însă, uită să țină cont de nivelul de stres sau factorii alimentari și nici nu înțeleg faptul că zahărul crează dependență și că, în multe cazuri, această dependență este încurajată de o anumită rutină. Atenția trebuie distribuită asupra alimentelor care pot fi introduse în alimentație, nu neapărat asupra celor care trebuie eliminate și astfel, dependența de dulciuri poate fi mai ușor eliminată. Efectele renunțării la zahăr nu vor întârzia să apară - vei avea mai multă energie, mai puțină nevoie de cofeină și chiar pierderea în greutate. Dacă-ți dorești să elimini definitiv zahărul din alimentație, iată câteva alimente pe care e bine să le consumi pentru a reduce pofta de dulce.
1. Uleiul de cocos
Când diminuezi sau elimini zahărul din alimentație, înceracă să adaugi mai multe grăsimi sănătoase în felurile de mâncare sau în gustări. Uleiul de cocos este ușor dulceag și conține trigliceride de lanț mediu, care furnizează corpului energie. Dacă nu poți renunța la zahărul din cafea, încearcă să o bei cu puțin ulei de cocos, pentru un plus de energie și de gust.
2. Cartofii dulci
Încearcă aceste rădăcinoase amidonoase care pot fi o gustare extrem de sățioasă când ai poftă de ceva dulce. Poți coace un cartof pe grătar și să îl stropești cu puțin ulei de cocos și pudră de scorțișoară înainte de a-l consuma. E un deliciu!
3. Bananele
Chiar dacă orice fruct poate fi considerat o prăjitură a naturii, bananele ocupă un loc aparte, fiind îndulcitorii perfecți pentru smoothie sau înghețată.
4. Avocado
Aceste fructe pline de grăsimi sunt extrem de sățioase și sănătoase. se pot adăuga în smoothie pentru o textură mai cremoasă și un plus de energie sau se pot savura ca o gustare simplă, tăiate în două și stropite cu puțină lămâie și presărate cu puțină sare de mare.
5. Curmalele
Sunt dulci și sățioase și pot oricând satisface pofta de dulce din mijlocul zilei. Pot fi folosite și în rețete pentru a înlocui zahărul.
6. Siropul de ștevie
Este din ce în ce mai lăudat pentru că are indice glicemic foarte mic și zero calorii. Este extras din frunzele plantei Stevia originară din Brazilia și este de 300 de ori mai dulce decât zahărul. Îl găsim sub formă de sirop sau pudră, cea din urmă fiind potrivită pentru prăjituri. Nu numai că este potrivit în dieta diabeticilor și a celor care se luptă cu obezitatea, dar studiile au dovedit că are puterea să trateze și hipertensiunea, problemele dentare, problemele digestive, aceneea sau răceala.
7. Mierea
Este cel mai la îndemână îndulcitor natural. Mierea conține puțin mai multe calorii decât zahărul și are mai mulți carbohidrați dar și mai multe minerale. Marele avantaj în comparație cu zahărul este că are o aromă mai bogată, ceea ce înseamnă că poate fi adăugată în cantități mai mici în alimente. Mierea este lăudată pentru conținutul de antioxidanți care ne ajută sistemul imunitar. În plus poate fi folosită și ca un tratament natural pentru insomnie dar și în nenumarate produse cosmetice. Multiplele beneficii ale mierii de albine reprezintă un fapt cert. Mierea nu este doar un dulce natural sănătos și delicios, dar conține și nutrienți și substanțe vitale pentru funcționarea organismului nostru.
Atunci când vorbim despre miere, însă, trebuie să știm că nu tot ce găsim în magazine este de calitate. Este foarte important să alegem un producător cu tradiție pentru acest adevărat elixir pentru sănătate și frumusețe. Eu recomand mierea polifloră Roua Florilor de la Apidava- o miere considerată de specialiști ca fiind completă, fiind utilizată și în tratarea numeroaselor boli și afecțiuni.
Consumul regulat de miere reduce riscul de boli de inimă și scade colesterolul. Mai mult decât atât, dacă combini mierea cu scorțișoara vei ajuta la recăpătarea flexibilității venelor și arterelor, vei putea preveni infecțiile vezicii urinare, căderea părului și durerile de dinți. Nu în ultimul rând, cele două ingrediente minune ajută la arderea eficientă a grăsimilor, ajutându-le pe doamnele și domnișoarele care vor să piardă rapid și eficient în greutate.
În rețete, poți înlocui cu succes 125 g. zahăr cu 100 g. miere, având grijă să reduci cantitatea de lichide cu câte o lingură pentru fiecare 100 de g. de zahăr înlocuit.
Indiferent ce variantă alegi, ține minte că dulcele rămâne dulce, fie că este în categoria ,,natural” sau nu. Și trebuie consumat cu moderație în diete.
Comentarii
Trimiteți un comentariu