Cabina de duș- o alegere cu stil


         Cabină de duș sau cadă de baie- ce soluție ai alege pentru amenajarea băii tale?!

        Niciodată o astfel de decizie n-a fost ușor de luat. Dacă te afli în fața unei astfel de dileme, în cele ce urmează te voi ajuta să iei hotărârea potrivită mult mai ușor.

       Amenajarea sau redecorarea unei băi nu este deloc o sarcină ușoară. Există, însă, o mulțime de alternative pentru cei care doresc să imprime băii un look modern, oricare ar fi alegerea acestora- cabina de duș sau cadă

        Se știe că un spațiu mai mare ți-l oferă cabina de duș și în același timp, și o tehnologie modernă. Dar cada are, însă, fanii ei înrăiți, și pentru aceștia ea înseamnă relaxare și mult, mult confort. Cabina de duș a fost concepută pentru a răspunde stilului de viață alert al omului nodern. Deși la început a fost privită cu scepticism, în prezent, cabinele de duș se găsesc în majoritatea locuințelor. O cabină de duș reprezintă, deci, alegerea potrivită pentru persoanele moderne, mereu în mișcare, preocupate în mare măsură și de protejarea mediului. Pentru cei mai tradiționaliști, însă, cada rămâne locul perfect de relaxare. Totuși, criteriul cel mai important de care trebuie să ținem seama când amenajăm o baie, este spațiul de care dispunem pentru că nimeni nu-și poate dori o cădiță micuță și inconfortabilă în detrimentul unei cabine de duș modernă. Cabina de duș reprezintă soluția ideală pentru spațiile mici, aceasta putând fi amplasată oriunde, pentru a pune în lumină din punct de vedere estetic, aspectul unei băi.

      Cabina de duș are numeroase avantaje: ocupă o suprafață mai mică decât cada, se instalează relativ ușor, având la pachet toate racordurile necesare și un ghid detaliat de punere în funcțiune, asigură un consum de apă redus, deci, este mai ecologică iar facturile la utilități vor fi și ele mai mici. Indiferent de materialul din care este confecționată, cabina de duș se întreține și foarte ușor- se poate curăța cu detergenți de geamuri și sticlă. Persoanele mai în vârstă sau cele cu deficiențe locomotorii se vor descurca mult mai ușor cu o cabină de duș. Cabinele de duș, pe lângă faptul că oferă mai mult spațiu, sunt versatile la nivel de compartimentare și sunt dotate cu funcții multiple. Majoritatea cabinelor de duș moderne sunt adevărate capsule de spa oferind hidromasaj și chiar saună și dovedindu-se chiar mai relaxante decât tradiționala cadă de baie. 

Un alt atuu demn de luat în seamă este și posibiliatea proiectării și construirea cabinelor de duș personalizate, în funcție de preferințe și interior.

Bineînțeles că există și unele dezavantaje care apar de obicei, prin alegerea unor produse ,,la ofertă”, de cele mai multe ori, de o calitate îndoielnică. De exemplu, dacă alegeți o cabină de duș ieftină, un model fabricat de un producător mai puțin serios sau dacă o montați greșit, pot apărea mult mai ușor infiltrații sau scurgeri. Acest lucru se întâmplă deseori și atunci când se achiziționează piesele cabinei de duș (pereți, cădiță, instalații) de la furnizori diferiți. Trebuie avut în vedere și faptul că achiziționarea unei cabine de duș cu pereți din sticlă nesecurizată, poate să vă expună la accidente în cazul spargerii. 

         Cabine de duș de calitate superioară puteți găsi, la prețuri decente și variate, în magazinul FanBaie.ro - un magazin online de obiecte sanitare, cu produse de brand care au obținut premii la nivel internațional, favorite fiind, de departe, Red Dot Design Award.

Comentarii

Postări populare de pe acest blog