Pe barba mea!


            Barba a fost un subiect și un semn cultural încă din antichitate. Se știe că au au purtat barbă înalți profeți și filozofi respectabili, războinici barbari și împărați destoinici, preoți, călugări, boieri și domnitori, scriitori și artiști, rockeri sau hipsteri, oameni obișnuiți. Barba e din nou peste tot- prin cluburi și facultăți, reclame, reviste, oriunde în jurul tău. Și, cu siguranță, doamnelor le face o mare plăcere! O barbă îngrijită demonstrează că posesorul ei este un domn atent la detalii și va fi, cu siguranță, atent și cu cea care-i este alături. O ținută impecabilă înseamnă că e un gentleman cu care orice domnișoară se poate prezenta la orice ocazie... chiar și în fața părinților. Este cert, nu orice bărbat poate purta barbă- acest look este pentru oameni speciali, eleganți, răbdători.

        Indiferent de ceea ce s-a tot discutat pe acest subiect, barba va rămâne semnătura unui look 100% masculin- o barbă crescută spune foarte multe despre purtător- sugerează distincție, stil și mai ales, răbdare.

          Dacă îți dorești să intri în valul trendului actual și să-ți lași barba să crească pentru a atinge look-ul masculin mult dorit și nu știi de unde să începi, acest articol te va învăța să urmezi pașiicorecți pentru a dobândi o barbă de invidiat. Pe barba mea, parol! 

          Îți voi vorbi de balsamuri, creme, ceară și multe alte produse pentru îngrijirea bărbii, despre îngrijirea corectă prin scurtare și tundere după forma pe care o dorești și, mai ales, modelul care ți se potrivește. Ia în considerare linia maxilarului, nu orice model de barbă se potrivește oricui. Evită liniile tari, e de preferat să optezi pentru un look curat. Pentru asta folosește o mașină de tuns clasică cu care să păstrezi forma pe care o dorești și, mai ales, asigură-te că firele de păr au lungimea potrivită.

         Tot ce trebuie să știi încă de la început este că ai nevoie de multă, multă răbdare pentru a-ți crește barba mult visată. Dar cum răbdarea este o virtute, cu siguranță tu vei face față acestei prime provocări. 

          A doua provocare este mult-înspăimântătoarea mâncărime- toți cei care au trecut prin acest proces îți vor spune că nu vei scăpa așa de ușor de ea. Din fericire, această situație nu durează mai mult de două săptămâni și ca să scapi mai ușor poți utiliza un balsam pentru barbă care-ți va calma pielea cât de cât. 

         Un alt aspect pe care nu trebuie să-l uiți este periatul/pieptănatul bărbii în fiecare zi. Când barba a ajuns la cca 2, 5 cm. poți spune că ai scăpat de nesuferita mâncărime dar de acum trebuie să-ți îngrijești cu și mai mare atenția barba atât de prețioasă. Dacă nu vei avea grijă așa cum trebuie de ea, rădăcinile bărbii se pot încurca dând un aspect destul de neîngrijit acesteia. Tocmai de aceea trebuie să-ți achiziționezi un șampon natural cu care să-ți speli barba de minim două ori pe săptămână- rezultatul va fi spectaculos- barba ta va devi extrem de catifelată, oricum o barbă aspră nu va fi niciodată pe placul femeilor. Pentru a-i da strălucire și finețe bărbii tale, ar trebui să folosești o cremă sau un ulei special cel puțin de două-trei ori pe săptămână.

         Recomandarea mea este să folosiți doar kituri pentru bărbierit pentru că produsele sunt de la același producător și sunt menite să funcționeze perfect împreună, este mult mai convenabil ca preț și, mai ales, îți poți crea acel parfum-semnătură care îți va defini stilul.

Comentarii

Postări populare de pe acest blog