Remedii naturiste în caz de constipație



Constipația este o afecțiune funcțională a colonului (intestinului gros) și este destul de ușor recunoscută prin stările de disconfort la nivelul abdomenului. Aceasta produce și stări de oboseală, depresie, dureri de cap, dureri articulare, toate acestea fiind semne clare că organismul are nevoie de o detoxifiere, realizată, în primul rând, printr-un tranzit normal. O persoană sănătoasă trebuie să aibă un scaun pe zi, cel mult la două zile. Constipația afectează în special populația adultă dar se poate întâlni și la copii sau vârstnici. De regulă, aceasta se manifestă printr-o frecvență redusă a scaunelor și eliminarea acestora cu efort. Lipsa scaunului zilnic nu este deloc un lucru îmbucurător, deși putem spune că, de regulă, constipația se poate trata relativ ușor, acasă, cu modificări în dietă și în stilul de viață. Dar dacă nu e tratată, ea ne face să ne simțim rău și, de fapt, nici nu este sănătos să stocăm în organism aceste toxine ce trebuie eliminate. 

Cum putem scăpa de constipație?

Constipația este un factor favorizant pentru multe afecțiuni, îndeseobi cancerul de colon, de aceea trebuie tratată prin metode naturiste și nu cu ajutorul laxativelor care produc iritația colonului. Unele substanțe din conținutul laxativelor scad nivelul potasiului, element cu rol major în contracția fibrei musculare netede, care provoacă purgația.

Adaugă fibre la dieta zilnică! Încearcă să reduci consumul de alimente cu conținut scăzut de fibre, precum brânza sau carnea. Regimul alimentar zilnic al unui adult trebuie să includă aproximativ 25 de grame de fibre. Alimentele care conțin fibre sunt: leguminoasele (fasole, mazăre, linte, etc), grăunțele de grâu nedecorticate, pâinea din făină integrală sau făină de secară, fructele proaspete, fructele uscate (prune, caise, smochine, etc), legumele. 
O alimentație prea săracă în grăsimi favorizează, de asemenea, constipația. Alege grăsimile nesaturate, în special (pește, ulei de măsline).
Nu include prea des în meniu alimente care favorizează apariția constipației: orezul, cartofii, pastele fainoase, biscuiții, produsele de panificație, băuturile răcoritoare dulci, etc.

Nu uita de lichide! Consumul insuficent de lichide favorizează constipația. Majoritatea medicilor recomandă să consumați între șase și opt pahare de apă (sau suc de fructe) pe zi pentru a preveni constipația.

Fă mai multă mișcare! Exercițiile fizice stimulează colonul și previn constipația.  O scurtă plimbare, sprintenă, după ce ai mâncat este întodeauna bine-venită! Te vor ajuta, cu siguranță, și plimbările lungi, la pas, în aer liber, înotul, exercițiile acvatice, yoga, etc. Ține minte: exercițiile fizice sunt cele mai eficiente și sigure laxative.

Fii atent și la cantitatea de fier consumată! Fierul este un element important pentru buna funcționare a organismului, mai ales, pentru femei, însă excesul de fier poate duce la constipație.

Fii mai atent la medicamentele pe care ți le administrezi! Anumite medicamente pot induce constipația, ca efect secundar. Acestea includ o serie de medicamente folosite împotriva hipertensiunii arteriale, unele antipsihotice sau chiar unele antihistaminice sau medicamente folosite pentru ușurarea durerilor. Dacă ai remarcat că starea de constipație a intervenit în urma unui tratament medicamentos, e bine te gândești la un tratament alternativ.

Laxasalm- cel mai eficient remediu pentru constipație


Ayurveda, medicina tradițională indiană, oferă soluții naturale atât pentru vindecarea cât și pentru menținerea și protejarea sănătății. În timp ce medicina modernă încearcă să trateze boala, Ayurveda ajută organismul bolnav să-și regleze funcțiile, să se autovindece. 

Ayurveda ne recomandă cel mai eficient remediu pentru constipație- Laxasalm, un supliment alimentar natural care contribuie la menținerea unui tranzit intestinal normal. Laxasalm ajută la diminuarea disconfortului abdominal asociat constipației, contribuind la menținerea echilibrului florei bactriene intestinale care are un rol esențial în procesul de digestie și în imunitatea organismului. Funcționalitatea normală a sistemului digestiv este un factor important în menținerea vitalității și sănătății întregului organism. 

Alege cu încredere Laxasalm- un remediu constipație 100% natural și 100% eficient.


Comentarii

Postări populare de pe acest blog