Iată cum poți scăpa de stresul dinaintea examenelor



Sunt atât de multe evenimente în viaţa noastră în care putem simţi stresul: cunoaşterea unor persoane noi, schimbarea şcolii şi a grupului de prieteni, lucrările, tezele sau examenele. Școala e mare parte din viaţă la această vârstă, lucrările, tezele şi examenele sunt la ordinea zilei. Succesul pe care și-l dorește oricine la examen poate fi obținut fără prea mari eforturi! Dacă te-ai pregatit din timp pentru victorie, daca vrei cu adevarat sa invingi, vei invinge.  Pregătirea psihologică duce la formarea unor atitudini adecvate față de examen, cultivă gândirea pozitivă și autocontrolul emoțional, susține concurentul la nivelul motivației optime, îl ajută să fie în cea mai bună formă a sa. 


E important să ai un program bine pus la punct din care să nu lipsească timpul de odihnă și de recreere. Nu uita că și creierul, ca orice organ al corpului, are nevoie de odihnă pentru a se reface. Nu trebuie să prelungești orele de studiu peste orele 23. Ai nevoie de cel puțin nouă ore de somn pentru a putea să înveți eficient. Oboseala se accentuează în perioada dinaintea examenelor. Odihna este, din acest motiv, foarte importantă, însă nu trebuie înţeleasă ca lipsa oricărei activităţi. Dimpotrivă! Ea înseamnă pauze de la învăţat, dar pauze active: plimbări, mişcare în aer liber, lecturi atractive, un film bun, muzică şi, nu în ultimul rând, somn. Trebuie să ştii că, în timpul somnului, se refac celulele nervoase, ca de altfel întregul organism. Şi nu uita că nevoile de somn ale tinerilor sunt mai mari decât ale adulţilor.

Deasemeni, familia este cea care îți poate da echilibrul de care ai nevoie în această perioadă. Atenție mare, însă! Unii părinți au exigențe exagerate sau sunt anxioși și vă transmit această stare, în loc de încurajare. Așa că, este bine să vă feriți de acest tip de atitudine care nu vă ajută să funcționați la capacitatea voastră reală.
Până la urmă, stresul este normal! El menține creierul în stare de alertă și îl ajută să se mobilizeze. Numai după un anumit prag, poate provoca cu adevărat un blocaj psihologic.

Pentru a te feri de astfel de blocaje în această perioadă, poți apela la stimulente naturale ale memoriei - cele care conțin elemente indispensabile pentru creier (zincul este implicat în transmiterea informațiilor, reduce stresul și îmbunătățește memoria fiind implicat în zona centrală responsabilă de învățare și memorare, facilitând comunicarea între neuroni iar extrasul de ginko biloba activează circulaţia cerebrală, memoria şi puterea de concentrare). Creierul nostru nu reprezintă decât 2% din greutatea corporală dar are nevoi energetice considerabile (vitamina B, minerale, lipide). În perioadele dinaintea examenelor, cu recuperări dificile și efort pe măsură, un supliment nutritiv pentru memorie este mai mult decât binevenit.

Memo On- suplimentul natural al memoriei


Memo On diminuează efectele oboselii mentale, epuizării nervoase, stresului, redă încrederea și optimismul. Susține elevii și studenții la efort psihic și intelectual intens mai ales în perioada examenelor (susține, deasemeni, și persoanele vârstnice la menținerea capacității psihice și intelectuale, fiind util ca adjuvant în terapia sistemului nervos). 

Memo On- sirop este cel mai căutat produs naturist pentru memorie și concentare ce poate fi administrat chiar și celor mici (începând de la 4- 6 ani, fiind un real ajutor pentru copiii foarte emotivi sau introvertiți).

Și, nu uita!...gândește pozitiv!

Repetă-ți în fiecare zi!

* Sunt bine pregătit.
* M-am organizat foarte bine.
* Am făcut tot ce am putut.
* Mă pot concentra.
* O să fie bine!

SUCCES!

Comentarii

Postări populare de pe acest blog