Cum să ai parte de un concediu fără griji



Concediul înseamnă deconectare de la toate problemele și reconectarea cu propriile emoții și stări sau, de ce nu!?, chiar cu propriile nevoi. Poate suna ca din cărți, dar din când în când avem nevoie să ne dăm un „restart” pentru a rămâne eficienți și sănătoși. 

Cu siguranță că și tu ți-ai planificat concediul cu mult timp înainte și, astfel, cu toții de-abia asteptăm să lăsăm în urmă agitația cotidianului și să ne îndreptăm spre destinația aleasă pentru relaxare și reîncarcarea bateriilor pentru întreaga perioadă ce va urma. Însă, ca să iasă totul așa cum ne dorim, trebuie să ne asigurăm că vom lua toate măsurile necesare  pentru a evita îmbolnăvirile de orice fel. Concediul fără griji este cu siguranță posibil dacă suntem atenți la câteva aspecte. Mai ales că toți specialiștii care discută despre aceste probleme, afirmă cu tărie că ,,paza bună trece primejdia rea”.

Vara este anotimpul vacanțelor dar în zilele caniculare, efortul și excesele de tot felul ne pun la grea încercare inima și vasele de sânge. În plus, nu trebuie să uităm că mulți dintre noi suferim de boli cardiovasculare fără ca măcar să știm acest lucru. Și, în acest caz, prevenția joacă un rol extrem de important.

Tensiunea arterială determină într-o măsură foarte mare sănătatea inimii. În mod normal, persoanele sănătoase au o tensiune optimă de 120/80 mmHg, dar de multe ori această valoare ajunge să fie ori mai mică (hipotensiune arteriala, mai putin de 90/60 mmHg) ori mai mare (hipertensiune arteriala, mai mult de 159/99 mmHg).  Orice persoana trecută de 20 de ani trebuie să își monitorizeze cu atentie tensiunea arterială, pentru a putea preveni eventuale afectiuni cardiovasculare. Testarea tensiunii trebuie făcută cel putin o dată pe an, în cadrul unui control general al stării de sănătate.

Hidratarea, alimentația ușoară, limitarea expunerii la soare sunt, așa cum bine știm, esențiale pentru a ne asigura că vom avea un concediu fără griji. Dar trebuie să știți că există și remedii naturale care ne pot ajuta aparatul cardiovascular, remedii utile mai ales în aceste perioade caniculare, care ajută sistemul nostru cardiovascular să se adapteze mai bine la variațiile de temperatură și tensiune care apar foarte frecvent în perioada anotimpului cald. Astfel, suplimentul Pressure Down de la Ayurmed menține valorile normale ale tensiunii arteriale, păstrând elesticitatea și structura vaselor sanguine, susține funcționarea inimii, precum și sănătatea vaselor de sânge și ajută la eliminarea excesului de apă din organism. În plus, ajută organismul să se adapteze la efort, reducând riscul de hipertensiune arterială, aritmie, insomnie, oboseală.

Lăsând la o parte latura medicală, vacanțele aduc un plus de valoare cuplurilor, îmbunătățindu-le viața sexuală. În concedii avem mai multă disponibilitate pentru partener și pentru că suntem mai odihniți, mai relaxați, și poate pentru că ne conectăm mai mult petrecând timp de calitate. Nu există nici un dubiu că vacanțele ne potențează energia și că aduc buna dispoziție. Sunt persoane care consideră vacanța un moft, dar scopul ei este de a preveni epuizarea fizică și mentală, având un rol important în refacerea noastră după perioadele stresante și epuizante din punct de vedere psihic și fizic. Studiile recente au arătat că detașarea de la locul de muncă nu doar că reduce stresul, dar îmbunătățește calitatea somnului, reglează tensiune arterială, scade cantitatea de glucoză din sânge, ceea ce reduce riscul de diabet.

Dacă știi că ai tensiunea arterială mare, poti încerca și câteva trucuri naturale, care promit să-ți reducă, alături de suplimentele naturale, presiunea din vasele de sânge.
* Dansează! 
Chiar și 10 minute de dans energic pe zi te pot ajuta să îți reglezi tensiunea arterială, iar explicația pentru acest fenomen ar fi aceea că dansul este o activitate placută, care determină producerea unei cantități mai mari de dopamină în creier. Acest hormon este cunoscut pentru faptul ca poate reduce tensiunea arterială.
* Îmbrățișează-ți partenerul de cuplu!
După spusele specialiștilor, manifestarea afecțiunii făță de partenerul de cuplu poate fi cel mai bun remediu pentru scăderea tensiunii arteriale. Aceștia au demonstrat că îmbrățisarea partenerului de cuplu duce la producerea hormonului oxitocina. Acest neurotransmițător este responsabil pentru dobândirea unei stări de bine, de fericire, de siguranță, dar și pentru scăderea tensiunii arterialeNu doar îmbrățișările te ajutaă să readuci pe un făgaș normal presiunea sângelui, ci și toate celelalte manifestări de afecțiune din cuplu.
* Ajută-ți semenii!
Cu siguranță nu te-ai fi așteptat să descoperi că o astfel de activitate îți poate scădea tensiunea arterială, dar, conform specialiștilor, este suficient să faci doar 4 ore de voluntariat pe săptămână pentru a-ți scădea tensiunea. De asemenea, această activitate este benefică pentru persoanele care au o tensiune normală, întrucât le scade cu până la 40% riscul de a se confrunta cu hipertensiune mai târziu în viață.

Așa că, te invit să te bucuri și tu de vremea frumoasă de afară și să te relaxezi în concediu fără griji, pentru că soluțiile Ayurmed lucrează și inovează în permanență pentru siguranța ta!


Comentarii

Postări populare de pe acest blog