Uită de răceli! Produsele apicole întăresc imunitatea celor mici!




În fiecare toamnă copilul tău va merge din nou în colectivitate și acest lucru îți dă, în fiecare an, mari dureri de cap, pentru că acesta se întoarce acasă cu tuse, febră și dureri în gât. După ce-l tratezi acasă cum știi tu mai bine, când se întoarce la școală sau grădiniță o ia de la capăt. Împreună cu toți ceilalți membri ai familiei, de data aceasta. Deşi mediul în care copiii îşi desfăşoară activitatea este unul curat, se întâmplă frecvent ca aceştia să se îmbolnăvească tocmai din lipsa cunoştinţelor privind igiena sau a unei alimentaţii echilibrate, care să le întărească sistemul imunitar. De asemenea, în colectivitate va creşte riscul de boli contagioase pentru că majoritatea acestor afecţiuni sunt transmisibile.

Ce este de făcut în această situație? Cum putem contribui la creșterea imunității copiilor noștri?


Sistemul imunitar al copiilor este mult mai slab decât al unui adult și tocmai de aceea, aceștia sunt mult mai expuși complicațiilor care pot apărea în urma unor răceli netratate. În cazul în care copiii răcesc frecvent sau ajung la complicații precum otitele, alergiile, laringitele, se consideră că aceștia au o imunitate scăzută.  Primăvara și toamna sunt anotimpurile cu cele mai multe răceli și, de fiecare dată, sperăm că nici noi, nici copiii noștri, nu vom răci sau dacă contactăm vreo viroză ne dorim să fie ușoară și să treacă destul de repede. 
Un copil răceşte în medie de 8-10 ori pe an, însă părinţii nu ar trebui să se îngrijoreze, deoarece aceste răceli ajută la dezvoltarea unui sistem imunitar puternic. Totuşi, este greu de îndurat imaginea celor mici luptând cu febra sau răceala şi, în special, ideea de a-i îndopa cu medicamente sau, în unele cazuri, cu antibiotice. Ce ar trebui să faci tu, ca părinte, pentru a evita pe cât posibil aceste situaţii?
Copiii ar putea fi feriți de răcelile frecvente prin intermediul unor rețete care ajută la întărirea sistemului imunitar. Putem aduce și noi o contribuție la sănătatea copiilor și a noastră întărind imunitatea cu ajutorul remediilor naturiste, la îndemână și, de cele mai multe ori, destul de ieftine. În acest articol îți voi prezenta câteva sfaturi care să te ajute în ceea ce privește întărirea sistemului imunitar al copilului tău.

Copilul tău are imunitatea scăzută!?
Iată cum te pot ajuta produsele apicole!


Mierea este un important remediu natural pentru creșterea imunității: stimulează pofta de mâncare și facilitează digestia, îmbunătățește activitatea inimii, a ficatului, crește procentul de hemoglobină din sânge și are proprietăți antibacteriene. Mierea este considerată unul dintre cele mai eficiente antibiotice din natură, având un puternic efect expectorant, emolient, antibacterian, imunostimulator, remineralizant (favorizează absorbția calciului), antioxidant. Din fericire, tot mai multi oameni se îndreaptă către metodele naturale de imunizare față de infecțiile căilor respiratorii.
Unul dintre cele mai versatile produse apicole pentru imunitate, mierea, ajuta la expectorație în cazul răcelilor, fortifică sistemul imunitar și ne protejează împotriva bacteriilor dăunatoare. Polenul combate stările de oboseală, redă vitalitatea și tonusul și are efect vitaminizant, antianemic și remineralizant. Laptișorul de matcă este cea mai pretioasă substanță pe care o produc albinele. În gama de produse apicole pentru imunitate, propolisul are un loc aparte. Este folosit chiar de albine pentru a-și apăra stupul de dăunători, ceea ce îl recomandă drept un stimulent puternic al sistemului imunitar.

  • O linguriță de miere, amestecată cu una de scorțișoară, de două ori pe zi va ameliora copiilor durerile în gât și le va calma tusea. În plus o cură de o lună de zile cu trei lingurițe de miere pe zi, le va întări sistemul imunitar și astfel vor trece mai ușor peste răceli.
  • Mierea cu polen și lăptișor de matcă este ideală pentru copiii care suferă din cauza anemiei. Se recomandă consumul a două lingurițe de miere, de două ori pe zi. Vitaminele și mineralele din miere vor fi asimilate rapid de organism iar stările de rău provocate de anemie vor dispărea. Cura este recomandată timp de o lună de zile.
  • Dacă aveți copii ce se confruntă cu stări de somnolență, lipsă de concentrare, epuizare, este timpul să recurgi la un remediu cu miere de albine. Leacul este simplu: dimineața și seara trebuie să bea câte un pahar de apă cu lămâie în care ai dizolvat două lingurițe de miere de albine. De asemenea, poți adăuga și un vârf de linguriță de praf de scorțișoară. Limonada cu miere este un aliat de nădejde și în curele de slăbire. Îndicat este să se bea un litru de limonadă, pe parcursul unei zile, timp de o lună.
  • Propolisul este cel mai puternic antibiotic natural, eficient în creșterea imunității și în combaterea numeroaselor boli ale copilăriei. Vă recomand de la Apidava esența de propolis - un produs românesc, obținut prin metodă brevetată, 100% natural, un produs inovativ care înglobează esența propolisului care conține principiile active din tinctură și care poate fi consumat de către toate categoriile de persosane, inclusiv copii.
  • Mișcarea este esențială pentru păstrarea sănătății și vitalității organismului. Activitatea fizică regulată crește eficiența celulelor NK (Natural Killer) care au un rol esențial în sistemul imunitar înnăscut prin faptul că elimină celulele din corp infectate de agenți patogeni. Puteți face sport în aer liber împreună cu familia, astfel se obișnuiesc cei mici să facă mișcare cât mai des. Nu uita, copilul nu trebuie izolat în casă la orice adiere de vânt de frica unei posibile răceli!
  • Fă-i copilului tău cure regulate cu produse apicole, 100% naturale, pure, exact așa cum se găsesc în stup.
În concluzie, dacă ești în căutarea unui tratament pentru creșterea imunității copilului tău, produsele apicole de la Apidava sunt soluția perfectă, cea mai bună și mai naturală alegere. Fie că vei opta pentru mierea cu polen și lăptișor de matcă sau esența de propolis, rezultatele nu vor întârzia să apară: copilul tău va răci mai rar sau chiar deloc și va trece mai repede peste episoadele de răceală și gripă. Pe deasupra, aceste minunate produse apicole au rolul de a îmbunătăți capacitatea de memorare și concentrare, ajutând copilul să rețină mai ușor noile cunoștințe și să facă față cu succes tuturor sarcinilor școlare sau activităților extrașcolare.



Comentarii

Postări populare de pe acest blog