Infecțiile respiratorii la copii
Infecțiile respiratorii la copii fac parte din categoria bolilor extrem de frecvente, în special în sezonul rece. Imunitatea scăzută dar și faptul că sunt expuși zilnic colectivităților (școală, grădiniță), îi fac pe cei mici să fie ținte sigure ale unor astfel de infecții. Iată câteva sfaturi care te vor învăța cum să-ți ajuți copilul care suferă de infecții respiratorii:
- Oferă-i celui mic multe lichide (apă, lapte cald, ceaiuri, sucuri naturale din fructe sau legume) pentru a fi în permanență hidratat, mai ales dacă face și febră. Dacă refuză să mănânce pentru că-l doare în gât, prepară-i o supă delicioasă de legume cu pui, care-l va ajuta cu siguranță.Pentru copilașii mai mari, o linguriță de miere ori garagară cu apă și sare ajută la înloturarea temporală a durerilor în gât.
- În cazul sugarilor, o mare atenție trebuie acordată secrețiilor nazale. Poți folosi ser fiziologic sau apă de mare pentru desfundarea nasului. Secrețiile nazale trebuie îndepărtate frecvent cu un aspirator nazal. Atenție! Picăturile nazale nu se folosesc mai mult de trei zile la copil. Pentru a-l ajuta să respire mai bine, sugarii pot fi așezați pe burtică, dar neapărat supravegheați de un adult. Cere ajutorul unui medic pediatru pentru a-ți recomanda un tratament de creștere a imunității generale.
- Aerisește camera copilului de două ori pe zi, dimineața și seara, chiar și atunci când este răcit. Folosește un umidificator pentru camera copilului. Îl poate ajuta să respire mai ușor prin mărirea umezelii aerului din cameră. Nivelul de umiditate din camera copilului ar trebui să fie undeva între 35%- 45%. Un aer prea uscat poate provoca, așa cum am menționat mai sus, o serie de probleme de sănătate și nu numai. Pentru a menține umiditatea la un nivel optim este bine să alegeți cel mai bun umidificator aer care trebuie să fie neapărat dotat cu un higrometru- un dispozitiv ce poate măsura nivelul umidității din aer. Unele umidificatoare de aer sunt dotate și cu sisteme de aromoterapie ce pulverizează în aer diferite tipuri de arome.
Pentru ca bebelușul să aibă un somn cât mai odihnitor îți recomand să folosești White Noise (zgomotul alb). Zgomotul alb este acel zgomot repetitiv, enervant pentru noi, pe care-l face un ceas, feohn-ul, un aspirator sau orice altă bâzâitoare electrocasnică. Bebelușul este obișnuit încă din burta mamei cu un zumzet continuu: bătăile inimii, curgerea sângelui, mișcările intestinelor- întregul mecanism intern al omului. Studiile au arătat că nivelul zgomotului în interiorul uterului este undeva între 72-88dB.
Monotonia a fost dintotdeauna un motor al stării de somnolență. Toate aceste zgomote care îndeamnă copilul la somn, le poți înregistra pentru a le avea la îndemână sau poți cumpăra un dispozitiv special de monitorizare somn și adormire și prin generare de zgomot alb de la AlecoAir. zgomotul alb al acestui aparat acoperă și chiar blochează în mod eficient zgomotele la o gamă largă de frecvențe care se aud, astfel încât să obținem pentru copilași un somn odihnitor, profund, netulburat toată noaptea. Este perfect pentru creșele de copii dar și camerele din cămine,apartamnete sau orice mediu de somn în care zgomotul deranjant este o problemă.
Comentarii
Trimiteți un comentariu