Soluții pentru un tranzit intestinal normal





Un tranzit intestinal lent nu produce doar disconfort  abdominal. Alături de tranzitul intestinal lent, balonarea și constipatia sunt probleme cu care se confrunta fiecare dintre noi. 

Tranzitul intestinal lent poate determina în timp și sindromul de suprapopulare bacteriană. Astfel că numărul microorganismelor poate crește ingrijorator de mult, iar acestea consumă nutrienții, inclusiv vitaminele B12 și carbohidrații. Și așa, rezultă carențele.  Pentru a găsi o rezolvare la problemele de tranzit intestinal lent, trebuie mai întâi să înțelegem ce le cauzează.  De fapt, multe dintre problemele digestive ale omului modern sunt declanșate de o alimentație dezechilibrată. Cea mai frecventă cauză de constipație este dieta săracă în fibre alimentare și bogată în grăsimi provenite din brânză, ouă și carne. De asemenea, consumul insuficient de lichide, lipsa de exercițiu fizic, schimbările din viața de zi cu zi (graviditatea, înaintarea în vârstă, călătoriile), sindromul intestinului iritabil, consumul excesiv al anumitor medicamente, pot cauza de asemenea probleme de constipatie.

Cea mai bună metodă pentru reglarea scaunului și revenirea la un tranzit intestinal normal este creșterea aportului de fibre alimentare în dietă. 

Cum putem combate constipatia, balonarea și durerile abdominale?


OptiFibre® este un aliment destinat unor scopuri medicale speciale, indicat pentru regimul dietetic al pacientilor cu tulburări de tranzit intestinal, ce nu poate fi folosit, însă, ca sursă unică de nutrițtie.

OptiFibre® are o adresibilitate variata, putand fi consumat de catre: copii cu vârsta mai mare de 3 ani, femei însărcinate sau care alaptează, adulți, fiind indicat și persoanelor care suferă de diabet.

Trecerea la o dietă bogată în fibre nu se poate face în mod brusc, ci într-o anumită perioadă de timp, treptat. De asemenea, rezultatele aportului de fibre se pot observa dupa 2-3 zile de consum.

Se recomandă administrarea de OptiFibre treptat, începand cu 1 măsura pe zi (sau ½ în cazul copiilor cu vârsta mai mică de 11 ani). Dacă este necesar, creșteți consumul treptat, cu o măsură la fiecare 3 zile,  fără a depăși doza maximă zilnică recomandată, de 5 măsuri pe zi. Odată ce activitatea intestinală s-a reglat, nu mai creșteți numărul de măsuri pe zi. Se recomandă utilizarea timp de cel puțin 3 săptămâni. Produsul poate fi administrat pe termen lung fără efecte adverse.

OptiFibre® se dizolvă în întregime atât în lichide reci cât și calde (băuturi, supe, sosuri ) sau în alimente moi (iaurt, piure de cartofi, piure de măr), fără a afecta consistența și gustul acestora. Băuturile carbogazoase nu sunt indicate pentru administrarea produsului. 

Edste un produs 100% de origine vegetală, care conține gumă guar parțial hidrolizată, având 100% fibre solubile obținute din boabe de guar, cu efect prebiotic, care ajută la reglarea tranzitului intestinal în mod natural. Nu contine gluten.

*O masura de OptiFibre contine 5g de pudra = 4,3 g fibre


Știați că:
Un studiu al Societatii Române de Gastroenterologie arată că în România, 70% dintre femei suferă de constipație sau au alte probleme de tranzit intestinal.

Sfat:
Pentru a avea un tranzit intestinal normal, consumati iaurt natural. Acesta conține bacterii probiotice necesare refacerii florei intestinale și prevenirii tulburărilor de tranzit intestinal. Din păcate, în țara noastră se consumă foarte puțin iaurt − doar 5 kilograme pe an/cap/locuitor.






Comentarii

Postări populare de pe acest blog