Gunoi informational

Automedicatia in Romania

   Romanii se trateaza dupa ureche, romanii se trateaza dupa reclama, romanii se trateaza dupa articolele de pe internet, gunoi informational il numesc medicii. Foarte putine persoane se trateaza dupa sfatul medicului si dupa reteta data de specialist.
Boala face bani in Romania, raceala si gripa detin suprematia, urmata de "piata" durerilor, unde algocalminul este fruntas. Foarte putini dintre isi fac o antibiograma inainte sa-si administreze antibioticele. Antibiograma este analiza care testeaza in laborator antibioticul la care este sau nu sensibil  un microb cauzator de boala, in functie de rezultatul antibiogramei, medicul stabileste cel mai indicat sau cele mai indicate antibiotice in vederea tratamentului bolii, din cauza administrarii antibioticelor nerecomandate de medic, microbii au devenit umuni la diferite antibiotice, asa ca de multe ori specialistii prescriu cate doua feluri de antibiotice pentru as vindeca pacientul.
Revenind, nu multi dintre noi mergem cu o antibiograma si o reteta la farmacist, unii medici prescriu retete din experienta si instinct in functie de gravitatea bolii.
Algocalminul, unul dintre cele mai vandute medicamente in Romania contine matamizol, care a fost interzis in multe tarii din cauza efectelor negative pe care le provoaca , unul ar fi scaderea imunitatii.
 Un factor negativ foarte important il are educatia medicala care lipseste din invatamantul romanesc.

Decat sa iti distrugi stomacul, rinichii sau ficatul mai bine ar fi sa consulti un medic inainte sa iti administrezi medicamentele care crezi ca te vor ajuta .

 Spune stop gunoiului informational, lasa medicii sa te ajute!



Comentarii

  1. O parte din vina ii putem atribui saraciei. E mai ieftin sa te tratezi dupa Libertatea dacat sa platesti un medic sau analizele.

    RăspundețiȘtergere
  2. Este adevarat ce spui, dar la sfarsit realizezi ca mai bine te tratai dupa sfaturile medicului. Atunci cand ajungi sa faci dializa 2 ani iti dai seama ca mai bine ai fi mai precaut cu sanatatea ta.
    Nu ma consider neaparat un exemplu' dar avem ceva de invatat de aici.

    RăspundețiȘtergere

Trimiteți un comentariu

Postări populare de pe acest blog