Informații utile- repatriere decedați
Suferința cauzată de decesul unei persoane dragi este îngreunată de imposibilitatea de a fi alături de trupul neînsuflețit. Dacă decesul a avut loc departe de noi, într-o țară străină, grija că trebuie să îl aducem înapoi în România ne accentuează durerea. În acele momente dificile, experimentăm frica, nesiguranța și incertitudinea, fiind copleșiți de întrebări fără răspuns: cine ne poate ajuta cu repatrierea românilor decedați în străinătate?!
Dacă treceți printr-o astfel de situație trebuie să știți că autoritățile statului unde a avut loc decesul, dar și cele române, împreună cu serviciile internaționale de repatriere decedați sunt dispuse să vă ofere ajutorul, oferindu-vă toate detaliile despre procedurile pe care trebuie să le urmați pentru a duce trupul neînsuflețit acasă. Dacă un membru al familiei sau o rudă a dumneavoatră a decedat în străinătate este bine să știți următoarele:
- decesul trebuie înregistrat la autoritățile locale din țara respectivă;
- decesul poate fi înregistrat și la ambasada sau consulatul României din țara în care vă aflați (nu este obligatoriu). Dacă ambasada sau consulatul României sunt notificate despre deces de autoritățile locale, acestea informează imediat Ministerul Administrației și Internelor din România, care va anunța familia asupra decesului cetățeanului român;
- înregistrarea decesului la ambasada sau consulatul României permite eliberarea de către ambasada sau consulat a unui certificat de deces românesc.
- transportul corpului neînsuflețit în România se poate face numai în condițiile prevăzute de legislația națională a țării respective și în conformitate cu regulile internaționale aplicabile. Personalul consular vă poate oferi detalii în legătură cu această procedură și vă poate facilita contractul cu casele funerare care asigură transport funerar internațional, deci și în România. Pentru transportul internațional al corpurilor neînsuflețite este necesar pașaportul mortuar. Acest pașaport se eliberează de ambasadele sau consulatele României
(Atenție! Pentru transportul urnelor cu cenușa cremată nu este necesar pașaport mortuar).
Cum poți intra în contact cu o firmă de repatrieri internațională
Contactați doar firme de servicii de repatrieri internaționale cu experiență și care sunt acreditate de autoritățile din țara unde a avut loc decesul. Nu acceptați să discutați cu persoane necunoscute întâlnite la morga sau pe coridoarele spitalelor și care vă oferă ,,aproape gratis” servicii de repatriere. Cu siguranță aceste persoane sunt interesate doar de banii dumneavoastră ci nu să vă ajute să vă rezolvați problemele. Pentru a putea lua decizia corectă în astfel de situații trebuie să aveți răspunsuri concrete la toate întrebările adresate persoanei care reprezintă firma de repatrieri internaționale. De regulă, o firmă serioasă, care face acest serviciu cu respect și profesionalism, vă va oferi imediat și precis orice informație de care dumneavoastră aveți nevoie.
De exemplu, Casa Funerară Rainbow Dorobanțu București este lider pe piața serviciilor de repatriere decedați din România, atât prin garanția serviciilor prestate cât și prin experiența acumulată pe care o deține în decursul celor 15 ani ca prestator de servicii funerare. În plus, această firmă se ocupă de toată birocrația, de logistică și de obținerea tuturor documentelor necesare pentru transportul decedatului.
Comentarii
Trimiteți un comentariu