Un salt pentru minte și corp-  despre beneficiile săritului la trambulină




Deseori uităm că mișcarea fizică ar trebui să fie o activitate relaxantă care să ne deconecteze de la stresul zilnic. Punem mult prea mare preț pe tonifiere sau modelare considerând că doar exercițiile intense și grele sunt cele care vor da rezultatele cele mai rapide și vizibile. Și iată că ajungem să beneficiem doar pe jumătate de efectele pozitive ale sportului. Din ce în ce mai mulți specialiști cred că exercițiile fizice trebuie integrate în programul nostru obișnuit fără a le percepe ca pe o povară. Indiferent de ce credeai până acum sunt destule antrenamente eficiente și distractive în același timp. Și săriturile la trambulină reprezintă tocmai un astfel de exemplu. 

Săritul pe trambulină este promovat ca fiind una dintre cele mai eficiente activități fizice pe care o poți face! Chiar și NASA este de părere că ,,exercițiile de rebound (sărit la trambulină) sunt cele mai eficiente și eficace forme de exercițiu dezvoltate de om.” Într-un studiu realizat de curând s-a demonstrat că 10 minute de sărit pe trambulina elastică îți oferă un exercițiu cardio mai eficient decât 30 de minute de alergat. Săritul pe trambulină este un exercițiu cu impact minimal care stimulează fluxul în organism și ajută la eliminarea toxinelor din organism mai eficient; tonifică musculatura și îmbunătățește coordonarea. 

Pe de altă parte, săritul pe trambulină poate ajuta și la combaterea depresiei, anxietății și stresului datorită endorfinelor eliberate de creier în momentul în care săriți. Pe termen lung, săritul pe trambulină vă ajută să vă relaxați, să aveți un somn mai liniștit și, deci, să aveți mai multă energie. În plus, ajută la creșterea ratei metabolice și ajută organismul să ardă mai repede calorii. ca rezultat al forțelor ce acționează asupra organismului în momentul în care săriți pe trambulină, celulele devin mai puternice, ajutând la o îmbunătățire a întregului sistem imunitar.

Potrivit acelorași specialiști de la NASA acest tip de joacă/ antrenament/ tratament este unul dintre puținele metode eficiente în recuperarea copiilor cu autism. Deși utilizarea unei trambuline poate fi extrem de benefică pentru un copil cu nevoi speciale trebuie mereu să avem în vedere și siguranța din timpul executărilor săriturilor. Dacă vă gândiți să cumpărați o trambulină pentru copilul dumneavostră asigurați-vă că alegeți un model cu plasă de protecție, deoarece aceasta îl va ajuta să rămână în siguranță în timp ce sare și, bineînțeles, nu îl lăsați în niciun caz nesupravegheat.

Dacă te-ai convins de beneficiile rebound-ului consultă Trampoline Park și cu siguranță vei găsi modelul perfect pentru familia ta.


Comentarii

Postări populare de pe acest blog