Stresul - o bombă cu ceas
"Stresul" este un cuvânt foarte utilizat în ziua de azi, un cuvânt pe care îl auzim până și în limbajul
copiilor, un cuvânt ce se repetă aproape în mod obsedant, dar despre care puțini știu să vorbească.
Cu siguranță că ați mai auzit expresiile: "sunt stresat", "stresul ăsta mă omoară", "nu știu cum să scap de
stres", etc. Au
devenit ușor-ușor clișee verbale.
Pe scurt, putem spune că stresul se face vinovat de faptul că mulți oameni nu mai pot ține piept vieții
cotidiene. Stresul este un fenomen psihosocial complex ce decurge din confruntarea unei persoane cu cerințe, sarcini, situații care sunt percepute ca fiind dificile, dureroase sau de mare importanță. Drept urmare, stresul poate cauza o serie de neplăceri cum ar fi: insomnie, hipertensiune, probleme digestive,
probleme sexuale, infarct, artrita și lista poate continua.... Nimeni nu
este imun la stres! Indiferent de sex, vârstă ori credință, indiferent de meserie sau de preocupări, oricine poate cădea
pradă stresului.
Principala problema a noastră este aceea de a recunoaște stresul și, bineînțeles, de a-l
putea controla. Vestea îmbucurătoare este că există metode de combatere a stresului prin mijloace naturale. Terapiile alternative orientale (acupunctura, reflexoterapia, Ayurveda, Shiatsu) au descris boala ca pe un dezechilibru energetic al organismului. Scopul acestor terapii este de a restabili și a menține armonia și echilibrul, de a îmbunătăți strarea de sănătate a organismului și de a trata simptomele care rezultă din dezechilibrele energetice. Medicina tradițională privește organismul uman în ansamblul său. Nu tratează o singură boală și nu administrează remedii pentru un singur organ. Sunt stimulate în primul rând mecanismele de apărare ale organismului care se mobilizează pentru lupta cu boala. Din aceste motive terapiile complementare sunt aplicate într-o gamă extrem de largă de boli și, mai ales, ca mijloace de profilaxie și întreținere a sănătății organismului. Asta pentru că, oricine știe acest lucru: este mai ușor să previi decât să vindeci!
Remediile stresului
Sunt momente în viața noastră în care stresul nu poate fi evitat- în aceste situații este foarte important să învățăm să ne descurcăm astfel încât sănătatea să ne fie cât mai puțin afectată.
Fiecare persoană ar trebui să știe că, pentru a putea față mai ușor față stresului, are nevoie de petrecerea unei perioade în liniște și singurătate. Este foarte important pentru fiecare dintre noi să poată avea măcar câteva minute de liniște în fiecare zi. Pentru unii aceste momente de liniște înseamnă practicarea unor activități ca : yoga, sport, meditație, lectură sau muzică. Relaxarea și redobândirea echilibrului interior se poate obține și prin tehnici de respirații și relaxare. Somnul suficient este o condiție esențială pentru o viață lipsită de stres. La mulți dintre noi, din păcate, mintea suprasolicitată își continuă activitatea în pofida oboselii și a încercărilor disperate de a adormi. Avem nevoie cu toții de un somn liniștitor, adânc pentru ca organismul nostru să funcționeze la parametri optimi.
Sedirelax- relaxare și somn liniștit
Suplimentul alimentar Sedirelax conține o asociere de plante ayurvedice care contribuie la adaptarea organismului la stres, la menținerea calității somnului, la relaxarea organismului și la menținerea capacității de concentrare și de memorare. Susține funcționarea normală a sistemului nervos în situații de agitație emoțională, surmenaj, suprasolicitare intelectuală și fizică. Folosit în condițiile unui stil de viață agitat, acest produs contribuie la protejarea celulelor împotriva stresului oxidativ și la menținerea vitalității și echilibrului natural al organismului.
Practic, stresul afectează întregul organism. În afară de simptomele funcționale sau organice, stresul și consecințele sale- iritabilitate, anxietate, depresie- provoacă adesea probleme relaționale în familie sau la serviciu. stresul poate genera chiar conflicte importante care, la rândul lor, agravează situația și celor din jur: stresul generează stres. Acum știți că stresul poate fi controlat și că putem contribui la creșterea calității vieții noastre dar și a celor din jurul nostru.
Comentarii
Trimiteți un comentariu