Cum să-ți asiguri confortul termic atât iarna cât și vara






Pentru asigurarea confortului termic optim pe perioada întregului an în spațiile închise e necesară achiziționarea unui aparat de aer condiționat. Se știe că utilizarea aerului condiționat poate fi făcută atât vara cât și iarna, sfatul experților fiind folosirea acestor aparate pe durata întregului an pentru păstrarea unei temperaturi constante, în condițiile în cxare amplasarea lor a fost făcută în mod corect. În acest fel, oricine se poate bucura de avantajele societății moderne dar și de facturi mult mai scăzute la energia electrică.

Primele aparate de aer condiționat


Bunicul aparatelor de aer condiționat a fost folosit pentru prima dată în Egipt. Atunci se realiza răcirea camerelor cu ajutorul unui sistem de apeducte instalate în pereții camerelor. Prin aceste apeducte circula apa rece și astfel se răcea tempereatura peretelui, ceea ce ducea inclusiv la răcirea temperaturii din interiorul camerei. 
Și Stuart Cramer a încercat mult mai târziu să rezolve problema aerului uscat din hala fabricii sale cu ajutorul unui astfel de aparat de aer condiționat cu rezultate îmbucurătoare.
La începutul secolului XX au apărut primele aparate de aer condiționat, la început în tipografii pentru ca mai apoi, prin 1950 să avem parate de aer condiționat montate pe mașini sau în locuințe cu scopul de a răci aerul în aceste spații închise.

Cum funcționează un aparat de aer condiționat?


Principiul de funcționare al aparatelor de aer condiționat este următorul: agentul frigorific (freonul, de obicei) este comprimat, apoi răcit în condensator, după care prin ventilul de laminare se ajunge în evaporizator și apoi iar în compresor. Aparatele de aer condiționat pot avea funcții de răcire cât și de încălzire. În modul încălzire temperaturile pot varia între -14 și 24 de grade Celsius, pe când în modul răcire aceste temperaturi pot varia de la 16 până la 43 de grade Celsius. Aceste două posibilități de utilizare se datorează existenței pompei termice. Pentru un randament bun în cazul încălzirii și răcirii se recomandă folosirea unor invertere. Aceste dispozitive dublează randamentul putând răci aerul chiar și în sezonul rece, când afară sunt temepraturi negative.

Aer Necondiționat în fiecare locuință


Dacă doriți să achiziționați un astfel de aparat pentru locuință vă pot recomanda magazinul online Aer Necondiționat-http://www.aerneconditionat.ro. Piața aparatelor de aer condiționat este în continuă expansiune la noi în țară iar Aer Necondiționat ocupă locuri fruntașe de peste 10 ani prin servicii de mentenață atât preventivă cât și de igienizare și intervenție în cazuri de avarie. Având o echipă cu înaltă calificare, mereu la curent cu noutățile din domeniu și cu aparatura de ultimă oră a tuturor furnizorilor de aparte de aer condiționat prezenți pe piață, promit că ne vom bucura de confort și o climă optimă în fiecare zi, necondiționată de problemele tehnice ce pot interveni.
Criteriul principal în alegerea unui aparat de aer condiționat este în aceste vremuri, de ce să nu recunoaștem, prețul, dar persoanle interesate ar trebui să țină cont și de alți factori. În primul rând aparatul trebuie să aibă capacitatea adecvată încăperii în care se va instala.
* pentru o încăpere cu suprafața cuprinsă între 10 și 25 mp. se recomandă un aparat de 9000 btu;
* pentru suprafața curinsă între 15-35 mp-un parat cu capacitatea de 12.000 btu;
* pentru30-35 mp- se recomandă un aparat de aer condiționat de 18.000 btu;
* pentru un spațiu între 40-70 mp unul de 24.000 btu
Ideal pentru mine ar fi, deci, un aer condiționat 12000 BTU

Cât de rentabil este aparatul condiționat iarna?


Companii specializate au efectuat un calcul comparativ și au ajuns la concluzia că încălzirea cu aer condiționat este 3,6 ori mai ieftină ca încălzirea cu curent electric și cu 10 % mai ieftină decât încălzirea cu gaz. Nu e de mirare că japonezii folosesc în cea mai mare parte aparate de aer condiționat să se încălzească.
Nu foarte multă lume știe că aparatul de aer condiționat este foarte rentabil și pentru încălzire, el te încălzește fix cât vrei tu cu cel mai bun randament. Și dacă, cumva, ți se face prea cald, nu este nevoie să deschizi geamul pentru a elimina căldura din exces din cameră- este suficient să butonezi telecomanda aparatului și te răcorești ieftin și comod. Problema este că un aparat luat din supermarket/hypermarket funcționează până la temperaturi de -5 grade, deci dacă afară este foarte frig, randamentul scade considerabil. Asta nu se va întâmpla niciodată pentru un aparat de aer condiționat de firmă, indiferent dacă este inverter sau non-inverter, vei putea să-ți încălzești camera până la temperaturi de -15 /20 de grade. De aceea am ales eu Aer Necondiționat! 

Oricare ar fi alegerea ta în materie de aer condiționat un lucru rămâne cert- acest dispozitiv îți aduce confort termic în orice anotimp.

Comentarii

Postări populare de pe acest blog