Cum să rezolvăm problemele din dormitor?

Comunicarea a fost întotdeauna cheia succesului într-un cuplu. Totuși, există situații când cuplurile se despart și astfel își pierd încrederea pentru că nu știu să soluționeze corect conflictele care apar în cuplu.
O relație sănătoasă este o relație care contribuie la starea de bine a ambilor parteneri, în care partenerii funcționează bine împreună ca și echipă și sunt adaptați mediului fizic și social în care trăiesc-Baucom, Epstein & Sullivan, 2004. Recunoaștem imediat o relație fericită, partenerii se simt bine împreună și cooperează în atingerea unor scopuri. O relație fericită necesită și conduce în același timp la o reorganizare profundă a personalității fiecărui partener, de fapt, o acomodare a celor două personalități. Contribuie, în același timp, și la dezvoltarea, maturizarea și evoluția profesională a fiecăruia și la o stare de bine fizic și, mai ales, emoțional. Relația necesită formarea unei uniuni în care anumite responsabilități sunt împărtășite iar altele sunt preluate de către unul dintre parteneri. partenerii care au o relație fericită fac activități plăcute împreună, comunică constructiv, răspund pozitiv la comportamentele celorlați, se percep unul pe altul într-un mod pozitiv, iau decizii împreună și se simt apropiați emoțional și intim.
Activitatea sexuală este un factor esențial în relația de cuplu iar în cazul cuplurilor căsătorite, unde deseori apare monotonia, este cu atât mai importantă cu cât are puterea de a ține vie iubirea și aduce echilibrul în căsnicie. Sexualitatea este o parte importantă a vieții nostre și ne afectează într-un mod profund felul de a fi, gândurile și starea generală. Când discutăm despre sexologie vorbim de fapt despre tulburări sexuale din cuplu, poate chiar și individuale. 
În cazul în care ai probleme în dormitor vizita la un sexolog poate fi cea mai bună soluție. Dacă te confrunți cu o problemă în cuplu sau în orice tip de relații (cu copilul, cu soacra, cu mama), probleme care ai observat că-ți afectează căsnicia și chiar să ducă la probleme de natură sexuală, atunci poți apela cu încredere la un sexolog București, care, cu sfaturi competente și prin abordări holostice, atât fizice cât și psihologice a problemelor, va contribui la îmbunătățirea vieții sexuale și deci a relației de cuplu. 
Există un număr din ce în ce mai mare de persoane, din toate categoriile sociale, care consultă sexologul în fiecare an. Cuplurile care consultă sexologul în prezent sunt mai tinere decât cele care îl vizitau acum 15 ani. Sexologii sfătuiesc adesea cuplurile să participe împreună pentru că problema care privește în mod specific pe unul din cei doi parteneri are întodeauna consecințe asupra stabilității cuplului. 
Psihoterapeuții sexuali (sexologii) sunt specializați pentru a ajuta cuplurile sau pesoanle individuale să descopere barierele emoționale care îi opresc să aibă o viață sexuală împlinită. În cele mai multe cazuri, problemele sexuale sunt rezultatul sentimentelor negative , al experiențelor neplăcute sau chiar traumatizante.
Sexologul este liantul de bază care aduce în cadrul relațiilor o viață sexuală armonioasă și care asigură intimitatea și coeziunea unui cuplu.

Comentarii

Postări populare de pe acest blog