Stilul vintage industrial



Stilul vintage industrial s-a dezvoltat ca o nevoie naturală de a decora nou apărutele spații de loft- o inedită variantă de locuire urbană. 

De fapt, stil vintage sau industrial? Dar ce este un asemenea spațiu?


Este de fapt o combinație între cele două stiluri, un curent care are din ce în ce mai mulți adepți la scară internațională- un curent inedit cu forme ușor necizelate, ca scoase din fabrică dar cu elemente romantice, specifice anilor 40-60. Acest stil se pretează oricărui interior, indiferent dacă este vorba despre un apartament sau de o casă. Atunci când doriți să adăugați o tușe vintage unui interior, cu siguranță atmosfera amenajării se va schimba, devenind unică. Indiferent dacă vorbim de elemente ușor învechite, instalații, scaune de metal ruginit, mese vechi, aparate uzate sau materiale precum oțel, lemn, cărămidă, panouri de rășină, corian, acestea se dovedesc adevărate piese cheie într-un proiect de amenajare în stil industrial. Deasemenea, dacă doriți să creați un ambient mai boem, cu un aer ușor nostalgic și predominant vintage, atunci trebuie să pui accent pe elemente de decor în stil vintage și pe mobilier care să aibă neapărat o poveste din vremuri demult apuse.


Pentru ca un interior să fie decorat corespunzător stilului vintage este neaprată nevoie ca să conțină o serie de elemente specifice anilor 40-60 ce pot fi achiziționate în special de la târgurile de antichități. Însă, din ce în ce mai mulți producători de mobilă, finisaje și accesorii au creat colecții care să se integreze perfect în acest stil: scaune metalice asemănătoare unor șuruburi imense, mese din lemn cu picioare metalice, pereți din cărămidă, măsuțe de cafea făcute din roți de bicicletă sau corpuri de iluminat vintage inspirate de cele folosite prin fabrici, etc. Aceste elemente sunt cele care vă vor ajuta să vă decorați casa în stil industrial- vintage. Pentru un look mai rafinat le puteți combina cu piese chic cum ar fi lampadare cu bec Edison, diferite decorațiuni în culori pastelate, canapele înflorate, etc. Nu vă speriați, însă - poate vi se va părea ciudată această alăturare de obiecte, dar, cu ajutorul unui designer de interior, cu siguranță va fi creat un tot unitar armonios. 

Dacă simțiți o atracție față de aceste idei de amenajare interioară, vă invit să vă inspirați din diversitatea produselor vintage din magazinul SavElectro- o firmă ce are ca domeniu de activitate vânzarea de materiale electrice, și să experimentați elemente loft în locuința dumneavoastră. 

Amenajați-vă casa așa cum o visați!


Comentarii

Postări populare de pe acest blog