Mărțișoare cu dragoste pentru femeile din viața ta 




Sărbătoarea Mărțișorului, celebrată în prima zi a lunii martie, marchează sosirea primăverii, simbolizând, astfel, renașterea naturii, revenirea la viață. Mărțișorul, acel obiect micuț cu șnur alb și roșu, este oferit persoanelor dragi de 1 martie, ca un mic dar aducător de noroc, dragoste și sănătate. În general, femeile și fetele primesc mărțișoare pe care le poartă ,,cu demnitate” întreaga lună. În Moldova însă, obiceiul este ca fetele să dăruiască mărțișoare băieților, adesea, împreună cu un buchețel de flori timpurii de primăvară, cea mai reprezentativă fiind, de departe, ghiocelul. Cu toții, însă, ne bucurăm să oferim, dar mai ales să primim mărțișoare în prima zi a primăverii. Urmează o perioadă a iubirii care promite să ne scoată din amorțeala iernii, să ne umple de sentimente calde și ... de cadouri.

Cu siguranță, încă de acum, sunt o mulțime de oameni care caută, nu doar niște simple obiecte înșirate pe un șnur alb-roșu, ci caută mărțișoare care să spună o poveste. Mărțișoare cu suflet. Este frumos ca fiecare mărțișor oferit să reprezinte persoana căreia îi este dăruit... sau să simbolizeze o urare, un îndemn, o sugestie... De exemplu, un coșar poate transmite bunăstare, trifoiul - noroc sau ghiocelul, care exprimă gingășia și puritatea.

Din păcate, am ajuns să ne temem, din ce în ce mai mult, de kitsch-uri și vedem, uneori nejustificat, kitsch-urile în orice obiect care nu ne place. Kitsch-ul este, în mod obișnuit, asociat cu niște copieri nereușite ale obiectelor celebre (cum ar fi Turnul Eiffel în miniatură, din plastic) sau combinații nefericite de materiale sau stiluri.

Ce ar trebui să fie un mărțișor!?


Mărțișoarele pot îmbrăca multe forme. E nevoie doar de interes și imaginație pentru ca darul nostru să aibă cea mai frumoasă legătură cu cea care-l primește. Oricine va dărui o miniatură reprezentând ceva floral sau un obiect din jurul nostru care să aibă o semnificație aparte, cu siguranță nu va da greș niciodată. Și cu atât mai mult, dacă va alege să ofere persoanelor dragi  doar mărțișoare unicat. Pentru că mărțișorul este, de fapt, o reflexie a grădinii sufletului aceluia care-l oferă. Arătați-vă dragostea oferind femeilor dragi din viața voastră mărțișoare brățări, broșe sau pandantive pe care ele să le poarte întreaga lună cu dragoste și admirație. Astfel de cadouri deosebite pentru întreaga lună martie și nu numai, găsiți pe iMărțișoare, cel mai cool magazin  online al primăverii! Vei putea alege cele mai frumoase mărțișoare din confortul biroului sau al casei tale, fără să te mai gândești la împachetarea sau personalizarea lor, pentru că echipa iMărțișoare se poate ocupa de tot. Pe lângă colecția impresionantă de mărțișoare - broșe, brățări, pandantive, pe care le poți accesoriza cu ambalaje elegante, pliculețe personalizate și șnururi alb-roșii din diverse materiale sau de felurite dimensiuni și grosimi, în magazin poți găsi și mărțișoare din argint- cercei, coliere, etc.  

Cred că ar trebui să păstrăm această tradiție, chiar dacă societatea ne împinge să căutăm cadouri scumpe, mărețe, care nu fac altceva decât să umbrească tradiția mărțișorului. Mai ales că după acest micuț 1 Martie, urmează drăguțul de 8 Martie, și, domnilor, atunci, vă puteți face de cap!

Vă doresc o primăvară frumoasă și să vă purtați mărțișoarele și-n suflete întreaga lună martie!


Comentarii

Postări populare de pe acest blog