Activități de grădinărit pentru copii




Grădinăritul poate fi o activitate foarte plăcută pentru copii, mai ales acum, că sunt în vcanță, ținându-i ocupați, ajutându-i să-și dezvolte anumite abilități și, în același timp, stimulându-le creativitatea, imaginația și simțurile. Udarea plantelor sau plivitul nu reprezintă doar activități fizice plăcute pentru copil, acesta ajungând chiar să îndrăgească plantele, ci are și beneficii asupra sănătății mentale, prin reducarea nivelului general de stres și creșterea stimei de sine și a încrederii în forțele proprii. Astfel, copiii pot prezenta rezultate mai bune la școală și pot dezvolta interes pentru alimentația sănătoasă dacă sunt înconjurați de propriile legume cultivate dar își îmbunătățesc și încrederea, abilitatea de lucru în echipă sau de comunicare. 

Grădinăritul implică numeroase activități diferite, de la decorarea grădinii și alegerea semințelor ce urmează a fi plantate, udarea plantelor sau recoltarea fructelor, verdețurilor sau florilor. Antrenează și nivelul de responsabilitate al unui copil, prin implicarea lui activă și necesitatea de a realiza o serie de sarcini. Grădinăritul are și beneficii senzoriale, de la contactul cu pământul ud și noroiul, dar, mai ales cu toate acele semințe, cu plante sau cu fructe. Această activitate stimulează și răbdarea, de exemplu, pentru a crește o plantă, creativitatea - pentru a aranja o grădină într-un anume fel, alegerea culorilor pentru flori, dar și simțurile (tactil, mirosul, văzul). În concluzie, grădinăritul are numai efecte benefice.

,,Craig și Dumbrava”- un serial ancorat în realitate


Câteva dintre activitățile pe care le poți face împreună cu copiii: amenajarea unei grădini italiene (cu ierburi de genul busuioc, oregano - care se folosesc pe pizza si spaghete), realizarea unei structuri simple de cort mongolian pe care să se cațere fasolea, xilofonul din lemn pentru flori agățătoare, o baltă pentru broscuțe, un gărduleț împletit din salcie, etc. 

Pentru zilele ploioase și răcoroase, recomand vizionarea serialului animat ,,Craig și Dumbrava”, care s-a lansat de curând (8 iulie) la Cartoon Network. Craig , puștiul de 9 anișori, împreună cu cei mai buni prieteni ai săi, J.P. și Kelsey, ne inspiră pe toți, de la mic la mare, cu aventurile și expedițiile palpitante în sălbăticia suburbană din vecinătatea locuinței lor. ,,Craig și Dumbrava” este un serial ancorat în realitate – nu există monștri, nici forțe supernaturale în lumea Dumbrăvii. Magia vine din creativitatea de care copiii dau dovadă atunci când își folosesc imaginația pentru a-și făuri propriul regat în pădure.



Nu uita! Noile episoade din Craig și Dumbrava sunt difuzate de luni până vineri, de la 12:40, la Cartoon Network, începând de luni, 8 iulie.

Vacanța minunată în continuare!




Comentarii

Postări populare de pe acest blog