Apidava te ajută să-i pregătești pe cei mici pentru școală!





A venit toamna și odată cu ea, toate școlile și grădinițele și-au redeschis porțile pentru un nou an școlar. Și cum trecerea la sezonul rece crește riscul îmbolnăvirilor, în special în rândul copiilor- aceștia fiind cei mai predispuși la răceli sau la tot felul de infecții, ne gândim deseori la găsirea celor mai bune soluții pentru întărirea sistemului imunitar al celor mici. Orice părinte își doreste să aibă un copil sănătos. Perioada copilăriei este deosebit de frumoasă, dar părintele este neliniștit în această perioadă cu privire la afecțiunile pe care le poate dobândi copilul său.

Deși mediul în care copiii își desfășoară activitatea este unul curat, se întâmplă deseori ca unii dintre ei să se îmbolnăvească, tocmai din lipsa cunoștințelor privind igiena sau a unei alimentații echilibrate, care să le întărească sistemul imunitar. Dacă începerea școlii sau a grădiniței îți provoacă îngrijorare, în acest articol vei afla cum poți îmbunătăți imunitatea copiilor și ce produse îți vin în ajutor pentru a-i ține departe de răceală și gripă.

Dieta este o componentă importantă în creșterea și dezvoltarea sistemului imunitar al copiilor. În acest sens, o categorie de alimente benefice sunt cele care au în conținut prebiotice, cum sunt lactatele, dar și roșiile, ceapa, sparanghelul, usturoiul și anghinarea, care contribuie la creșterea capacitatii naturale de autoaparare a organismului copiilor.

Copiilor care răcesc uşor, tuşesc sau sunt predispuși să ia infecţii virale, e recomandat să le asiguri mâncăruri care le întăresc sistemul imunitar, cum ar fi preparatele pe bază de usturoi şi ceapă, legume colorate, aromate cu cimbru şi ghimbir. Oasele de pui au multe proprietăţi benefice asupra sistemului imunitar (de aceea supa de pui de ţară nu trebuie să lipsească din alimentaţia copilului tău atunci când e răcit), dar nici nucile, seminţele sau uleiul de măsline nu sunt de evitat în aceste cazuri. Fierul este şi el important în dietele din astfel de perioade, astfel încât carnea roşie trebuie să intre şi ea pe listă. Vitamina C de zi cu zi este vitală, aşa că dă-i celui mic citrice şi fructe care conţin minunata vitamină C.

Trucuri pentru sănătate

1. Înlocuieşte dulciurile şi băuturile răcoritoare cu alternative sănătoase - miere și bomboane de la Apidava!
Produsele cu conţinut crescut de zahăr slăbesc sistemul imunitar şi pot duce la hiperactivitate, deci la dezechilibre privind programul de odihnă şi calitatea somnului, lucru ce poate favoriza apariţia răcelilor. Poţi opta pentru alternative la fel de gustoase, dar sănătoase, precum: miere crudă, fructe dulci, fresh-uri, smoothi-uri, îngheţată şi prăjituri făcute în casă, bomboane delicioase cu miere și propolis sau cu miere și ghimbir - bombonele care ne pot ajuta și atunci când cei mici au deja probleme cu gâtul, când suferă de răgușeală sau când se confruntă cu răceală sau cu gripăProdusul Royale Cocktail, cu miere, polen și lăptișor de matcă, este un adevărat cocktail de energie, sănătate, recomandându-se în caz de suprasolicitare fizică și intelectuală, deficiențe imunitare, întârzieri de creștere la copii, stări de slăbiciune, reumatism, afecțiuni hepatice, etc. Apidava recomandă în această perioadă cure regulate cu produse apicole 100% naturale, pure, exact aşa cum se găsesc în stup.

2. Implică-l în activităţi fizice!
Mişcarea este esenţială pentru păstrarea sănătăţii şi vitalităţii organismului. Activitatea fizică regulată creşte eficienţa celulelor Natural Killer (NK), care au un rol esenţial în sistemul imunitar înnăscut prin faptul că elimină celulele din corp infectate de agenţi patogeni. Poţi face sport în aer liber împreună cu familia, astfel se obișnuiesc de mici să facă mişcare cât mai des. Organizează-ți în aşa fel timpul şi  mergeţi cu bicicleta în parc, jucaţi fotbal, tenis, volei sau alte sporturi care îți plac atât ție, ca adult, cât şi celor mici. Practicarea unui sport de echipă, care se desfășoară în aer liber, astfel încât copilul să ia contact cu razele soarelui și să inspire aer curat, este benefică copilului pentru creșterea imunității acestuia, deoarece activitatea fizică stimulează circulația sanguină, și implicit celulele sistemului imunitar. Urmare a acestui fapt, copilul va avea poftă de mâncare și va dormi bine. Somnul suficient este o altă componentă esențială pentru întărirea sistemului imunitar al copilului. 
Nu uita, copilul nu trebuie izolat în casă la orice adiere de vânt de frica unei posibile răceli!

3. Imunizarea prin vaccin este un alt aspect important pe care trebuie să îl iei în seamă pentru a-ți proteja copilul de probleme de sănătate. Consultă medicul pediatru care-ți va recomanda vaccinul potrivit în funcţie de vârstă şi frecvenţa îmbolnăvirilor.

4. Copiii sunt sensibili nu doar la nivel fizic, ci și emoțional. 
Un mediu familial plin de liniste, dragoste, înțelegere contribuie la sănătatea copilului. Un copil care face parte dintr-o familie unită, fericită, în care certurile, țipetele, violențele sau atmosfera încărcată de negativitate nu prea există, este un copil care se îmbolnăvește mai rar. Sistemul imunitar este întărit de sentimentele pozitive, de mulțumire, bucurie, fericire ale copilului. S-a constatat că atunci când în mediul de viață familial al copilul există certuri, reproșuri, lacrimi etc. la care acesta asistă, copilul devine trist, uneori chiar stresat, se închide în sine și imunitatea lui are de suferit. 

5. Ultimele, dar nu cele din urmă, sfaturi sunt să îl înveţi pe cel mic să folosească şerveţelul de câte ori strănută sau tuşeşte, să se spele pe mâini regulat şi să dezinfectezi periodic produsele cu care intră în contact copilul, cum ar fi pixurile sau creioanele, deoarece există tendinţa de a le băga în gură şi astfel creşte riscul de devoltare a bacteriilor şi de îmbolnăvire.




Comentarii

  1. mie nu imi placea deloc polenul cand eram mica, asa ca e bine ca au gandit produse de genul asta, amestecuri, care sa ascunda acele ingrediente pe care cei mici le accepta ceva mai greu.

    RăspundețiȘtergere
  2. Foarte utile sfaturile tale. Intenționez să cumpăr și eu acest cocktail de la Apidava, pentru copiii mei.

    RăspundețiȘtergere
  3. Anonim19:11

    Avem si noi acest cocktail si e minunat in sezonul acesta al virozelor.

    RăspundețiȘtergere
  4. Foarte bune sfaturile tale. Si eu ii imunizez cu produse cu miere. :D

    RăspundețiȘtergere
  5. Mierea la noi este nelipsita, copilul meu o consuma constant si asta nu poate decat sa ma bucure, miera inseamna sanatate

    RăspundețiȘtergere
  6. Royal Cocktail nu ne lipseste niciodata din casa!

    RăspundețiȘtergere
  7. Folosesc amestecul acesta de mai multă vreme si este extraordinar pentru ficatul meu.
    În plus, nu m mai răcit datorita imunității îmbunătățite cu ajutorul Royale Cocktail.

    RăspundețiȘtergere
  8. Si eu intampin mari probleme cu imunitatea fetitei. Cum incepe gradinita cum se alege cu cate o raceala. Sper sa nu mai avem probleme pentru ca am inceput sa-i dau si eu diverse produse

    RăspundețiȘtergere

Trimiteți un comentariu

Postări populare de pe acest blog