Insuficiența cardiacă - boala ,,inimii obosite”


În România circa 40% din populație suferă de hipertensiune arterială- principalul factor care predispune la insuficiență cardiacă, o boală cronică în care inima nu mai funcționează normal. Insuficiența cardiacă apare atunci când mușchii inimii nu mai pompează atât de mult sânge cât are nevoie organismul - dar asta nu înseamnă că inima încetează pomparea ci doar că nu mai pompează la capacitatea necesară. 

Insuficiența cardiacă poate fi cauzată de câteva boli care pot afecta inima și capacitatea ei de pompare- atunci când inima nu mai pompează eficient sânge în corp, acesta începe să se întoarcă mai greu spre inimă, ceea ce duce la formarea de fluide în plămâni sau în alte părți ale corpului, cauzând respirație scurtă și alte simptome de atac de cord. Insuficiența cardiacă este o afecțiune care se înrăutățește în timp, debutând atunci când inima este slăbită sau afectată în urma unui atac de cord.

În cele mai multe dintre cazuri insuficiența cardiacă reprezintă o afecțiune cronică și progresivă. Aceasta înseamnă că poate fi tratată și stabilizată, dar este o boala de termen lung. Schimbările stilului de viață cum ar fi mâncarea mai puțin sărată, odihna suficientă, exerciții fizice cu moderație sunt, de asemenea, importante în tratamentul insuficienței cardiace. În anumite cazuri intervenția chirurgicală sau terapiile de resincronizare cardiacă pot fi, de asemenea, de ajutor.

Mulți pacienți se întreabă care este pronosticul și speranța de viață pentru o persoană cu insuficiențp cardiacă. Cursul pe care îl urmează insuficiența cardiacă este, însă, foarte variabil. Persoanele care se gândesc la factorii de risc și îi abordează din timp și încep să facă modoificări în stilul de viață s-ar putea să se considere norocoase, deoarece insuficiența cardiacă este posibil să nu progreseze niciodată. 

Tratamentul cauzei care este substratul bolii este, de obicei, prima abordare în ceea ce privește tratamentul insuficienței cardiace. Cu toate acestea, dacă pacientul nu face aceste schimbări și dacă nu își ia medicamentele sau dacă nu corectează acele cauze care stau la baza insuficienței cardiace, atunci ea poate deveni o afecțiune progresivă și se va dovedi fatală, în cele din urmă. Asta pentru că mușchiul inimii continuă să fie din ce în ce mai slab iar inimii îi va fi din ce în ce mai greu să țină pasul cu volumul de muncă. De cele mai multe ori, însă, insuficiența cardiacă evoluează fără a ne da semne care să ne alerteze până în momentul în care ajungem sa constatăm că suferim deja de o afecțiune cardiovasculară severă sau - și mai rău - ne confruntăm cu un accident vascular major. Din fericire, acest dușman atât de periculos a fost îndelung studiat de medicina ayurvedică și astăzi dispunem de un produs natural, Lyon Heart, care conține plante medicinale indiene, care contribuie la menținerea sănătății și a funcționării normale a inimii prin creșterea puterii de contracție și a randamentului mușchiului cardiac, precum și normalizarea ritmului bătăilor inimii.

Pentru prevenirea acestei afecțiuni se mai recomandă: limitarea ingestiei de sodiu și a lichidelor; un program regulat de exercitii fizice (va îmbunătăți calitatea vieții și va reduce rata evenimentelor cardiace nedorite); monitorizarea greutății corporale și/sau  reducerea greutății corporale la pacienții obezi printr-o dietă corespunzatoare și exerciții fizice regulate; renuntarea la fumat, deoarece acesta crește riscul pentru afecțiuni cardiace și reduce capacitatea de efort; evitarea abuzului de alcool; folosirea unor trucuri pentru a ușura respirația, precum ridicarea părții superioare a corpului pentru a permite fluidelor să dreneze din plămâni; evitarea infecțiilor respiratorii prin vaccinare pentru pneumonie și gripă.

Atenţie, însă!!!
Orice boală de inimă, chiar dacă a fost sau nu tratată, poate duce în timp la insuficienţă cardiacă. 

Comentarii

Postări populare de pe acest blog