Eu cu mine, acasă


M-am hotărât să răspund și eu provocării lansate de stona.ro cu ocazia lansării recente a website-ului. Iată provocarea:
,,Credem cu tărie că ,,acasă” este locul unde ne lăsăm grijile în cuierul de la intrare și le lăsăm acolo pentru câteva ceasuri, ca să ne odihnim, ca să ne deconectăm și ca să ne bucurăm de compania celor dragi. De aceea, te provocăm să scrii un articol pe blogul tău în care să ne spui cum îți place să-ți petreci timpul liber atunci când ești acasă.
,,Acasă” pentru mine înseamnă anii de copilărie, zâmbetul cald al părinților și ghidușiile surioarei mele, mușcatele colorate din ferestre și sărbătorile pline de povești și bucate alese. Acasă înseamnă liniște și fericire, înseamnă credință și iubire pură, acasă este inima și sufletul fiecăruia dintre noi, cu siguranță.
Acasă este mai puțin o locație geografică ci, mai degrabă, locul cel mai tainic din suflet, unde te întorci de fiecare dată, iar și iar, cu drag și dor. Nu este deloc un loc oarecare, este un spațiu pe care l-ai înfrumusețat iar felul în care ai făcut-o, poartă amprenta unică a Cine și Ce ești TU, de fapt. Cred că despre asta este vorba în provocare. Tot ceea ce facem acasă, ne definește, pe noi, ca oameni și pe imobil, ca ,,acasă”.
Stona este o companie ce comercializează piatră naturală, deținând 6 cariere în întreaga lume și peste 15 cariere în cooperare exclusivă, cu export în peste 80 de țări. Cu cel mai mare stoc de piatră naturală disponibil în România, depozitul Stona vine în întâmpinarea cerințelor pieței cu 300.000 mp din peste 500 de modele de piatră naturală. cum ar fi: 120 modele marmură, 230 modele granit, 20 modele travertin, 20 modele de calcar și 15 modele de onix. 
Dacă vrei să te convingi că este depozitul cu cel mai mare stoc de piatră naturală, disponibil în România, vino și tu la Zilele Portilor Deschise!
Tot așa văd și eu casa părintească: cu sute de ,,modele” de neamuri, prieteni și cunoștințe care s-au distrat și-au petrecut aici, lăudând de fiecare dată designul locuinței și durabilitatea ei, dar și priceperea bunicului, care a pus cu sârg piatră peste piatră, construind nu o locuință, ci un cămin plin de căldură și iubire. 
Și iubire ca a bunicilor nu cred că mai există niciunde în lume. Mi-amintesc cu drag cum alergam dintr-o cameră în alta, fugind de bunicul după ce făceam vreo boacănă, sau pitindu-ne după mobile și după uși, să nu ne găsească bunica, că-i ciugulisem toți cozonacii de stafide și nuci, chiar în Ajun. Bunicii erau cei mai buni parteneri de joacă ai noști. Nu se supărau niciodată și te lăsau să câștigi întotdeauna. 
Și acum, când bunicii mei nu mai sunt demult, casa este la fel de frumoasă și curată și la fel de primitoare. Zidurile groase ascund bucuriile copilăriei, poveștile pline de tâlcuri ale bunicului și romanțele de noapte bună ale bunicuței. Eu încă le mai aud, câteodată, în liniștea nopții, când stau în fața șemineului, pe fotoliul bunicului, cu Mutza în brațe, pisica noastră neagră ca un tăciune. 

Acum, nu mai este așa multă activitate în casă... Sora mea e studentă, încă, în București, iar toată casa e acum a mea. 
Hai să vă spun ce fac eu cu plăcere, acasă:
1. Ascult muzică cu sunetul dat la maxim. Tai liniștea cu ultimul hit de vară sau cu piesa rock preferată. Bineînțeles că dansul și cîntatul sunt opționale, înțelegi tu de ce...
2. Mă uit la un film bun, un serial sau o emisiune mai veche care mi-a plăcut mult.
3. Absolut nimic - Deseori mă holbez la pereți, dar asta ți-am spus deja...
4. Gătesc pește, soră-mea nu suportă mirosul, așa că acum e momentul să mă satur! Cu tot cu mujdei și mămăligă.
5. Vorbesc cu Mutza sau cu mușcatele bunicii- de obicei folosesc accente sau voci ciudate, nu aștept răspuns de la niciunele, nu te speria!
6. Îmi sun prietena/prietenul, vorbim câteodată ore întregi despre nimic...
7. Prancercise- e mai bine să nu încerci și tu!
8. Citesc/ recitesc pagini, cărți, reviste, orice...
9. Spa la mine acasă- se pune și doar dacă-mi examinez punctele negre?!
10. Răsfoiesc albume foto vechi, foarte vechi...

Tu ce faci în timpul pe care ți-l petreci singur acasă?! 
Mie-mi sună bine cuvântul ,,alone”alături de ,,home”! Ție?!

Comentarii

Trimiteți un comentariu

Postări populare de pe acest blog