Hai-hui prin București

,,Micul Paris”, cum era cunoscut Bucureștiul înainte, a fost mereu o atracție pentru mine. Și așa va rămâne. Deși multă lume spune că e cel mai urât și aglomerat oraș din țară, eu consider că au mai rămas încă urme ale frumuseții și măreției vechiului oraș, pe care, din păcate, nu le observi decât dacă ești foarte atent. Și, din fericire, nu sunt singura care iubește Bucureștiul. Am impresia, însă, că bucureștenii nu mai apreciază locul în care trăiesc și nici nu mai privesc cu atenție locurile pe lângă care trec. Poate din cauza grabei, a grijilor, a fericirii, cine știe... au uitat să admire, să privească locurile pe unde merg, să caute lucruri frumoase în cele mai neobișnuite locuri: o plăcuță pe zid, un mesaj scris cu graffiti sau mulțimea de elemente arhitecturale incredibile ce se află la tot pasul. Dar dacă veți privi doar în jos și nu vă veți uita pe unde mergeți, veți mai rata, cu siguranță, multe alte locuri frumoase și veți ajunge să spuneți și voi că Bucureștiul e un oraș prea aglomerat și foarte urât.

Descoperind Bucureștiul de altădată

Singurul lucru de care m-am îngrijit înainte să plec hai-hui prin București a fost să-mi pun tot cea am nevoie într-un rucsac. Tableta, aparatul foto, un hanorac, în caz că se pornește vreun vânt mai nărăvaș, umbrela și-o sticlă cu apă. Unicul lucru pe care mi l-am pregătit dinainte au fost pantofii sport ECCO COOL. Pentru că nu plec la drum lung niciodată fără ei. Sunt foarte confortabili, deosebit de ușori și flexibili, mersul pe jos este o adevărată plăcere, de fiecare dată, oricât de mult ar dura. Este combinația perfectă între stil și confort, pentru că au și un design modern și un aspect urban cool. Sunt confecționați din materiale de ultimă generație ce asigură o ventilație excelentă și rezistență la uzură, ceea ce face ca mersul pe jos să fie o plăcere de fiecare dată.

București- o destinație turistică?

Dacă ați avea un prieten din străinătate care ar dori să vă vadă orașul, ce i-ați arăta și pe unde anume l-ați duce? Ce mai avem de arătat unui străin în București? Cu siguranță eu zic că tocmai aceleași lucruri pe care vrem și noi să le cunoaștem și care ne scapă de cele mai multe ori, fiind ,,ascunse” de treburile zilnica pe care le avem. Recunosc că am avut și eu multe tentative de a-l cunoaște de-a lungul timpului. Îmi place încă să-l descopăr, să-i explorez părțile necunoscute, să fiu doar un umil ,,călător” troienindu-i cărările ore-n șir, în minunații mei pantofi ECCO COOL sau explorându-i și admirându-i din Bucharest City Bus-ul confortabil, noua perspectivă a orașului, cu locuri mai puțin cunoscute chiar și de locuitorii săi. Trebuie să observi că suntem cu toții înconjurați de frumusețe, numai că de cele mai multe ori suntem distrași de rutina zilnică și trecem pe lângă ele ca și cum nu ar exista. 

Cum ar fi să privim Bucureștiul cu alți ochi!? 

Cum am fi să ne simțim, măcar o zi, călători în orașul nostru?

Comentarii

Postări populare de pe acest blog