Câteva sfaturi pentru o grădină fabuloasă



         O grădină nu este completă fără trandafiri - florile care întruchipează rafinamentul și dau cea mai bună definiție pasiunii. Trandafirii ocupă un loc de frunte în rândul celor mai îndrăgite și decorative flori de grădină, putând spune că sunt, cu adevărat, regii oricărei grădini, fiind indispensabili pentru un decor feeric, indiferent de tipul, dimensiunea sau stilul grădinii. Arbuștii sunt eleganți, cu frunziș des și frumos, cu flori parfumate, diverse ca formă, mărime și culori, aducând farmec și romantism oricărei grădini. Fie că sunt plantați solitar, fie că sunt plantați în grupuri, trandafirii se vor evidenția mereu în orice grădină, mare sau mică. 

         Trandafirii sunt ușor de cultivat iar gama lor coloristică este foarte vastă iar în funcție de soiuri, au diverse forme și parfumuri. Dintre sutele de specii dezvoltate în timp, câteva își pot face loc și în grădina voastră, în diferite culori pentru un adevărat festin cromatic și olfactiv. Nu uita și de trandafirii care se cațără pentru a completa acest peisaj plin de culoare și vitalitate. Există diferite soiuri de trandafiri urcători parfumați care pot fi dirijați pe pergole sau trandafiri standard care se pot planta în borduri în timp ce trandafirii sub formă de tufă au darul de a înfrumuseța, de cele mai multe ori, straturile mixte cu flori. Există anumite soiuri de trandafiri care pot fi plantați și în ghivece spațioase pentru terasă. 

         Contrar ideii că sunt plante pretențioase, trandafirii nu pun chiar așa de multe și grele probleme de îngrijire cum cred unii dintre noi. Foarte importanți sunt primii pași, adică: alegerea spațiilor unde vor fi amplasați, pregătirea solului, perioada optimă de plantare și modul în care sunt plantați. În țara noastră există câteva zone climatice diferențiate de temperaturile medii anuale. Comercianții de trandafiri vă pot spune ce trandafiri rezistă și înfloresc cel mai bine în zona dumneavoastră și vă pot face și recomandări.

         Se cunosc peste 200 de specii de trandafiri și un număr impresionant de soiuri de trandafiri, în jur de 20.000. Cea mai răspândită specie sălbatică de trandafir este măceșul (Rosa canina) care crește spontan și la noi în țară. Soiurile de trandafiri nobili, așa cum se numesc trandafirii altoiți, se deosebesc între ele prin diverse carcateristici. 
         Astfel, la FamousRoses.eu puteți găsi o largă varitate de butași de trandafiri de cea mai bună calitate, cu o garanție a autenticității oferită chiar de producător. Specialiștii acestei companii vă recomandă alegerea soiurilor care necesită o întreținere redusă, rezistente la boli, astfel ca și un grădinar începător să poată avea în grădina sa cei mai frumoși și parfumați trandafiri. Există aici o varietate de soiuri tocmai bune pentru pasionații de grădinărit care nu sunt deloc pretențioase și nu necesită multă muncă. FamousRoses selectează soiuri renumite care sunt cunoscute și premiate pentru parfumul și frumusețea incredibilă, culorile uimitoare și înflorirea repetată, oferind astfel pasionaților de trandafiri din România dar și din întreaga Europă o gamă completă de trandafiri de calitate premium.

         Din păcate nu toți avem resurse și nici spațiu suficient pentru un ,,rozariu” care să cuprindă mii de soiuri așa că trebuie să alegem acele soiuri de trandafiri care s-ar adapta cel mai bine la condițiile din grădina noastră. Și ca să aveți o grădină fabuloasă, acum știți și de unde să alegeți cele mai bune soiuri de trandafiri.


Comentarii

Postări populare de pe acest blog