Hemoroplant- pentru sănătatea venelor hemoroidale




Hemoroizii sau boala hemoroidală reprezintă una dintre afectiunile des întalnite, dar despre care se vorbește prea puțin, fie dintr-o senzație de jenă, fie pentru că nu se admite ca aceasta este o afecțiune la fel de serioasă ca altele. Îți voi dezvalui acum cam tot ce trebuie să știi despre hemoroizi. Se estimeaza că 4% din populație suferă de hemoroizi. Această afecțiune apare frecvent la pesoanele cu vârste cuprinse între 30 si 60 de ani, iar inaintarea în vârstă reprezintă unul dintre factorii de risc al apariției bolii.

Hemoroizii sunt incomozi: inconfortabili din punct de vedere fizic, fiind, în același timp, și un subiect delicat de conversatie. Deși ar putea să vi se pară jenant să abordați problema lor, nu trebuie să vă fie rușine să vorbiți despre acest lucru cu medicul. Aproximativ jumătate dintre adulți au hemoroizi până la vârsta de 50 de ani și caută un tratament hemoroizi cât mai rapid și eficient. 

Ce sunt hemoroizii?



Hemoroizii sunt vase de sânge aflate în regiunea rectală care se inflamează foarte mult. Ca dimensiuni, hemoroizii variază de la un mărimea unui bob de mazăre până la unul de strugure și se pot afla în interiorul rectului sau pot ieși din anus. Hemoroizii reprezintă o boală a țesutului vasculo-conjunctiv din zona anală, deci o boală a vaselor de sânge, dar și o boală de țesut conjunctiv care susține vasele sanguine din zona anusului. Când hemoroizii sângerează, sângele este deschis la culoare, roșu deschis, deci nu este doar sânge ce se intoarce prin vene la inima, ci este și sange arterial, roșu aprins, încărcat cu oxigen. 

Există două tipuri de hemoroizi: inteni și externi. Hemoroizii interni sunt cei localizati în interiorul rectului și rareori cauzează disconfort. Hemoroizii externi sunt localizați în jurul anusului sub piele. Aceștia pot determina mâncărimi sau sângerări atunci când sunt iritați. Într-un hemoroid extern se poate forma un cheag de sânge, cauzând dureri accentuate și inflamație.

Simptome și diagnosticare


Există variate teorii care explică apariția hemoroizilor. Astfel, aceștia pot avea origine infecțioasa (e.x. colita, flebita hemoroidală), pot fi consecința unei alimentații necorespunzatoare, rezultatul unei tulburări endocrine sau chiar neurologice. Cert este faptul că, anumiți factori predispun la apariția și prolabarea hemoroizilor: lipsa activității fizice, constipația, obezitatea, diareea, fumatul, ridicarea greutăților, tusea cronică, sarcina și nașterea, abuzul de alcool și condimente. De asemenea, persoanele cu istoric de boala hemoroidală în familie prezintă risc de îmbolnăvire. Medicii atrag atenția asupra faptului că, odată apărute, aceste dilatații venoase anormale continuă să își mărească volumul, fiind, în context, traumatizate și de procesul defecației. 

Simptomul care atrage atenția asupra prezentei bolii este, în primul rând, sângerarea hemoroidului. Sângele care se pierde din hemoroizi este un sânge roșu aprins și sângerarea apare la intervale variabile de timp. Această sângerare este adesea legată de episoade de constipație, dar uneori apare și în urma unor episoade de diaree. Trebuie să știți, însă, că se întamplă să apară sângerări și fără să existe dereglări ale scaunului.

Prevenire și tratare


Pentru prevenirea, dar și pentru ameliorarea simptomelor asociate bolii hemoroidale, specialiștii recomandă: o alimentație bogată în fibre (fructe, legume proaspete,c reale integrale), evitarea mâncărurilor condimentate excesiv, limitarea consumului de alcool, o hidratare corespunzătoare, evitarea ridicării de greutăți mari (pot tensiona deschiderea anală), menținerea igienei locale și multă, multă mișcare. Rolul exercițiilor fizice pentru tratarea hemoroizilor este controversat, întrucat activitatea fizică poate atât să prevină apariția acestora, dar și să agraveze situația celor deja prezenti. 

Ayurveda, medicina tradițională indiană, oferă soluții naturale atât pentru vindecarea, cât și pentru menținerea și protejarea sănătății. În timp ce medicina modernă încearcă să trateze boala, Ayurveda ajută organismul bolnav să-și regleze funcțiile, să se autovindece. 

Suplimentul alimentar HEMOROPLANTconține plante ayurvedice care contribuie la menținerea integrității pereților vasculari și circulației sângelui la nivelul sistemului venos rectal. Complexul de substanțe din plante susține procesul de refacere naturală a țesutului și venelor din zona ano-rectala, cu reducerea disconfortului datorat deformării venelor varicoase rectale interne și externe. Susține menținerea unei flore intestinale echilibrate și a unui tranzit intestinal normal, reglează consistența scaunului și detoxifierea naturală a colonului. Menținerea functionării normale a sistemului digestiv susține apetitul și absorbția substanțelor nutritive din tubul digestiv, contribuind la menținerea funcțiilor fiziologice ale ficatului și la sănătatea și vitalitatea întregului organism.

Ayurveda- izvor de sănătate


Create în urma multor ani de cercetări, de către specialiști cu experiență în domeniu, toate suplimentele alimentare naturale din plante ayurvedice, sub forma de tablete și siropuri, marca Ayurmed, sunt avizate de Institutul National de Cercetare – Dezvoltare pentru Bioresurse Alimentare (IBA) prin Serviciul National pentru Plante Medicinale, Aromatice si Produse ale Stupului (S.N.P.M.A.P.S) – București. 

Brandul Ayurmed, produsul campaniei S.C. Star International Med, S.R.L., prezent pe piață încă din 1999, a obținut rapid recunoaștere națională dar și internațională.



Comentarii

Postări populare de pe acest blog