Izolarea locuinței cu polistiren




Importanța izolării exterioare cu polistiren


Izolarea termică a clădirii noastre la exterior este necesară nu doar pentru a păstra o temperatură optimă în locuință, ci și pentru că astfel se reduc considerabil costurile pentru întreținerea ei. Este indicat ca materialul achiziționat să fie întotdeuna ales în funcție de coeficientul global de izolare termică, G, care exprimă eficiența termică a clădirii, dar, în același timp, și ținând cont de alte criterii precum durabilitatea, rezistența la foc, gradul în care este permisă permeabilitatea vaporilor. Însă, certificatul energetic al clădirii e cel care stabilește tipul materialului izolant. 

Polistirenul este cel mai folosit material pentru izolarea locuinței, în parte datorită costului său scăzut comparativ cu alte materiale izolatoare, dar și pentru că se obține o izolație termică eficientă, care reduce costurile de întreținere. Polistirenul este un material de izolare polimeric, transparent, parțial cristalin sau amorf și prelucrat termic. Este realizat dintr-o hidrocarbură obținută din petrol (plastic). Printre caracteristicile sale se numără: forma masivă sau buretoasă, folosită în construcții, starea solidă la temperatura camerei, înmuiere la 100 de grade Celsius.

Există două tipuri de polistiren: polistiren expandat, folosit la izolarea fațadelor, a teraselor, verandelor, dar și în interiorul clădirilor și polistirenul extrudat, care este mult mai dens și de aceea e recomndat să se folosească pentru izolarea fundațiilor, soclurilor, subsolurilor, pardoselilor și teraselor circulabile. 

Polistirenul expandat este un material permeabil la vaporii de apă (adică, permite pereților să respire) care acționează ca o barieră termică, datorită conductivității termice scăzute. 

Polistirenul extrudat are o rezistență mecanică ridicată, susținând mai bine greutatea și permeabilitate mică la vapori. 

De regulă, pentru o izolație exterioară cu polistiren mai ai nevoie de unele materiale: adeziv, plasă armare, dribluri, amorsă, profile de colț și multe altele pe care o să ți le spună specialistul pe care l-ai contactat. Dar știi unde să găsești cele mai mici prețuri la toate aceste materiale de construcții!?

În magazinul Polistiren Online veți găsi, cu siguranță, cele mai bune prețuri atât la polistirenul expandat (EPS), cât și la cel extrudat (XPS), dar și la alte zeci de produse, într-o gamă extrem de variată. Tot aici poți calcula, gratis, bineînțeles, cât costă izolația pentru casa ta, cu ajutorul unui calculator termosistem online.

Ține minte! O izolație exterioară cu polistiren poate reprezenta o soluție simplă, fără bătăi de cap, dacă alegisă faci economie cu Polistiren Online. Beneficiul va fi unul foarte mare, atât pentru casă, cât și pentru tine.



Comentarii

Postări populare de pe acest blog