Mici secrete pentru un păr puternic și sănătos




Suntem conștiente de faptul că majoritatea tehnicilor de coafare pe care le folosim sunt dăunătoare părului nostru, dar nu avem cum să le reducem la zero. Și numai în numele modei (de altfel, așa de repede trecătoare), tragem energic de suvițe, le uscăm cu aer fierbinte, le întindem cu placa, le buclăm cu ondulatorul, le vopsim des și apoi, deodată, observăm că trebuie să cheltuim timp și bani pentru că ne dorim să revenim la aspectul original al părului nostru. Cu cât ne vom lupta mai mult cu părul nostru, cu atât starea acestuia se va deteriora și ne va fi mult mai greu să îl controlăm și să ne bucurăm de un aspect sănătos al acestuia. Cu toate acestea, știm că este aproape imposibil să nu ne aranjăm zilnic părul cu placa sau cu foehnul, așa că suntem nevoite să găsim alte moduri de a face acest lucru micșorând efectele negative asupra părului. Află în continuare câteva secrete care te vor ajuta să păstrezi, sau chiar să îmbunătățești, starea de sănătate a părului tău. Există câteva trucuri cu adevărat eficiente pentru a avea un păr sănătos și puternic. 

Un păr sănătos reflectă armonia interioară


Chiar dacă genetica joacă un rol cheie în acest proces, regimul tău de viaţă, poluarea şi îngrijirea sunt esenţiale pentru a avea părul pe care ţi-l doreşti. Femeile se plâng adesea de sănătatea părului lor, ba de fragilitatea lui, ba de vârfurile despicate sau de distrugerile cauzate de vopsea. Uscătorul, periatul prea des, schimbarea radicală a culorii şi şamponul nepotrivit ne pot distruge podoaba capilară. Tocmai de aceea ar trebui, în primul rând, să ţinem seama de culoarea şi tipul părului, de ce i se potriveşte mai bine (o perie sau un simplu pieptăn?) şi chiar să avem grijă ce mâncăm. Sănătatea părului este strâns legată de sănătatea noastră, în general, precum și de starea noastră de spirit iar lungimea părului reprezintă exact timpul și atenția acordate podoabei noastre capilare.

Foloseste șampoane și balsamuri pentru hidratarea corectă și eficientă a părului


Folosirea unui şampon greşit şi a unui produs de styling poate cauza deteriorări semnificative ale părului. Caută produse potrivite pentru tipul de păr pe care îl ai, gras, normal sau uscat, şi vizează toate problemele pe care le ai, cum ar fi mătreaţa. Încearcă să eviţi şampoanele cu ingrediente dure, cum ar fi laurilsulfatul de amoniu sau laurilsulfatul de sodiu. Şi reţine: costul nu indică neapărat calitatea unui produs. V-aș recomanda să folosiți pentru un păr sănătos și puternic trei produse din gama Advance Techniques Reconstruction de la Avon: șamponul, balsamul și un ser hidratant cu uleiuri de argan și cocos. Șamponul și balsamul curăță și hidratează în profunzime, în timp ce serul hidratant cu uleiuri prețioase de argan și cocos conferă rezistență la tratamentele termice din timpul coafatului. 

Descoperă ritualul profesional de reconstrucție a firului de păr, ca tu să strălucești mereu!


Înainte de a fi prea târziu, începe și tu un program de tonifiere și reconstrucție a părului. Este adevărat: în plină iarnă, scapi de agresiunile majore ale soarelui, dar provocarea de a avea un păr puternic și sănătos rămâne. 
1. Începe ritualul de îngrijire a părului cu șamponul de reconstrucție. El ajută la fortifierea și repararea părului deteriorat, îi oferă un aspect sănătos și lucios, ca atunci când tocmai ai ieșit de la salon, și bineînțeles, îl curăță eficient și împrospătează.
2. Balsamul Reconstruction vine perfect în completarea șamponului și îi intensifică beneficiile de reparare. În plus, ajută la prevenirea căderii părului, și ceea ce ne dorim toate, în orice împrejurare, face descurcarea părului mai ușoară.
3. Uleiul hidratant completează eficent cele două produse, răsfățându-ne simțurile și părul. Uleiul de argan reface părul uscat și deshidratat și hidratează firele de păr distruse. Uleiul de cocos regenerează și întărește firul de păr și îi oferă un luciu strălucitor și textură mătăsoasă.

Ce mănânci pentru un păr sănătos!?


Însă, trebuie să știți că părul are nevoie de îngrijire nu doar la exterior. Pentru  sănătatea, strălucirea și fermitatea părului este necesar ca tratamentul folosit să includă vitaminele C, B, A, E, precum siliciu, calciu, zinc sau magneziu. Aceste vitamine și minerale importante pot fi găsite în fasole, morcovi, broccoli, pepene galben sau banane. De  asemenea, este foarte important să creșteți aportul de proteine, grăsimi sănătoase și să mențineți aportul adecvat de lichide. Alimentele verzi cum ar fi spanacul, rucola, menta sunt benefice nu doar pentru păr, ci și pentru strălucirea pielii. Schimbarea dietei este și ea necesară, fiind dovedit faptul că un consum de legume și salate conferă sănătate scalpului, dar și firului de păr, iar grăsimile naturale hidratează părul. 

Iar un păr frumos și sănătos îți va oferi întotdeauna încredere în tine pentru că vei observa că emani senzualitate oriunde te-ai afla.




Comentarii

Postări populare de pe acest blog