Cititul și beneficiile sale în viața noastră


Motto: Cred că viața este precum o carte bună. 
Cu cât o parcurgi mai mult, cu atât începe să aibă sens.
 Harold Kushner


De curând am citit o povestioară a unui mare maestru zen, care spunea că viața noastră este ca o cană de ceai. Bem, ne gândim la ceea ce am făcut, la ce planuri avem, la locul în care vrem să ajungem și când ne uităm la cană, ceaiul este pe terminate. Și nici din aroma lui n-a mai rămas mare lucru... Dacă tot timpul facem ceva, vom uita să fim prezenți și să ne bucurăm de momentul prezent. Singurul mod prin care ne putem antrena să ne concentrăm pe prezent este ... studiul, cititul, lectura. Cititul cărților poate face asta pentru noi.

Cititul - terapia care aduce liniștea interioară


Cititul este o activitate relaxantă și poate fi aplicată cu mare succes și ca terapie pentru a scăpa de stress și nu numai, deoarece pentru a citi dintr-o carte, chiar și o pagină pe zi, ne ajută la limpezirea gândurilor, îndepărtarea grijilor, iar toate acestea la un loc înseamnă relaxarea corpului. Într-un cuvânt: o minte relaxată înseamnă corp relaxat.

Și ce poate fi mai frumos decât să citești o carte, să te lași cuprins de lumea magică a poveștilor dintr-un roman!? Dacă, totuși, cititul nu face parte din lista ta de obiceiuri, îl consideri plictisitor, cu siguranță asta înseamnă că nu ai găsit cărțile care să te atragă, care să te facă să iubești cititul. Eu ți-aș recomanda să începi cu câteva cărți beletristică. Și mi-e mult mai ușor să cumpăr online din librăriile virtuale pentru că aici pot alege și răsfoi în liniște o mulțime de cărți, fără să mă grăbească sau să se uite cineva urât la mine. Locul meu preferat este cărți-beletristică.ro. Fie că ești un împătimit al romanelor polițiste, al literaturii clasice, al jurnalelor de memorii sau de călătorii, aici vei găsi, cu siguranță, titlul care te interesează, fie că este vorba de literatura română sau literatura universală. Poți comanda orice carte cu doar câteva click-uri: de aventură, ficțiune, horror, istorie și critică literară, memorialistică, non-fiction, poezie, piese de teatru, scenarii, proză diversă, antologie, cărți romantice, etc. 

De aici mi-am comandat eu Bird Box - un thriller psihologic atât de bine scris, încât amintirea sa m-a bântuit de-a dreptul mult timp după ce am terminat de citit. În acest thriller absolut captivant Josh Malerman a rânduit o mie de tușe subtile, însă nici măcar o singură înfloritură ― este atât de bine, atât de concis scris, încât i-am admirat, cu sinceritate, stilul. Josh Malerman a scris memorabil o carte pe care o vei citi, cu siguranță, și tu pe nerăsuflate. 

Provocarea Bird Box- Orbește- Nu pierde din vedere supraviețuirea


Lansat la finele anului trecut, thriller-ul ,,Bird Box”, ce are la bază romanul omonim al lui Josh Malerman, a devenit unul dintre cele mai populare filme Netflix. Bird Box a fost vizionat de peste 45 de milioane de conturi diferite Netflix în primele șapte zile de la lansare și a devenit astfel filmul cu cel mai bun debut al platformei de streaming. Impactul asupra publicului a fost foarte puternic (chiar mai puternic decât s-au așteptat producătorii), căci tot mai mulți dintre cei care au văzut filmul au început să ia parte la tot felul de întreceri cu ochii legați. Așa a luat viață în mediul online ,,Bird Box Challenge”. Aceste întreceri presupun efectuarea unor acțiuni/ misiuni după modelul celor din film. Problemele apar când oamenii nu iau în considerare pericolele (reale) la care se expun și, de exemplu, îi vezi trecând strada orbește sau chiar conducând o mașină legați la ochi.

Alarmaţi de numărul mare al celor care realizează astfel de „misiuni“ şi îşi pun astfel viaţa în pericol, reprezentanţii Netflix au făcut apel la raţiunea oamenilor şi au transmis un mesaj în care încearcă să le descurajeze acţiunile periculoase. 

„Nu ne vine să credem că spunem acest lucru, însă vă rugăm să nu faceţi lucruri care v-ar putea răni în timpul provocărilor Bird Box! Nu ştim cum au apărut aceste provocări. Apreciem faptul că v-a plăcut fimul, însă Băiatul şi Fata (numele copiilor ce o însoţesc pe protagonistă în film) au o singură dorinţă în 2019 şi aceea este ca voi să nu ajungeţi la spital din cauza unor meme-uri“, a fost mesajul transmis de Netflix. 

Eu vă propun o altă provocare: citiți cartea!


Comentarii

Postări populare de pe acest blog