Ai grijă de calculatorul tău așa cum ai grijă și de tine!


Atunci când depistăm o problemă de sănătate ne ocupă imediat de aceasta și facem tot posibilul ca problemele să nu mai apară: un regim strict, odihnă, sport, medicamente, o alimentație sănătoasă, etc. Cu calculatoarele procedăm la fel? Dacă nu, ar trebui! Află în continuare cum trebuie să pui în practică, pe propriul calculator, regulile aplicate în cazul organismului tău.

Când e vorba despre sănătatea noastră, fiecare are grijă să respecte anumite reguli. Sunt zile când abuzăm de o alimentație incorectă și organismul nostru simte aceast lucru: oboseală, stres, depresie, senzație de leșin, scăderea randamentului gândirii, etc și știm că în perioada următoare, pentru a ne simți bine, trebuie să avem mai multă grijă de organismul nostru. Se întâmplă la fel când abuzăm de computerul personal și acesta nu mai funcționează la parametri normali. Ar trebui să avem grijă mai multă de el: să-i instalăm anti-virus, să purtăm laptop-urile în genți speciale, să oprim și să repornim calculatorul atunci când se mișcă mai greu sau când dă o eroare să ne ocupăm imediat de acestă problemă.

Cercetătorii spun că IQ-ul scade atunci când încercăm să facem mai multe lucruri în același timp astfel că, tot ce vom reuși, va fi să lasăm lucrurile doar pe jumătate făcute. La fel se întâmplă și cu propriul calculator când îi dai mai multe sarcini de îndeplinit în același timp. Când avem deschis un joc, browser pe internet și program de editat fotografii- computerul, mai mult ca sigur, se va opri. Așa cum în lumea reală n-ar trebui să răspundem la telefon în timp ce mâncăm sau să facem alte activități în același timp și calculatorului putem să-i oprim câteva programe de care nu avem absolută nevoie la un moment dat.

Dacă ne protejăm organismul împotriva virușilor dormind suficient, mâncând sănătos, incluzând fructe și legume, făcând regulat sport, luând suplimente alimentare, evitând pe cât posibil situațiile stresante din viața noastră, putem face același lucru și cu computerul nostru instalându-i un program antivirus. 

Pe măsură ce înaintăm în vârstă, corpul nostru are nevoie de odihnă, mai multe vitamine, de suplimente alimentare. Pe același principiu ar trebui să funcționeze și îngrijirea calculatorului. Pe măsură ce timpul de folosire al computerului crește, încep să se strice diferite piese și ar trebui să facem tot posibilul să le reparăm sau să le îmbunătățim.

Și, pentru că știm că e bine să luăm o pauză înainte de a ne epuiza total, să mergem la culcare înainte de a simți că ne explodează capul de durere, încearcă să faci același lucru cu propriul laptop: nu aștepta până bateria lui se sfârșește, ai grijă și bagă-l mai înainte în priză. 

Și pentru că întotdeauna apelăm la un medic atunci când simțim că ceva nu este în regulă cu organismul nostru, la fel ar trebuie să procedăm și în cazul calculatorului/laptop-ului: să apelăm la o persoană care se pricepe, la un specialist IT.

Ai grijă de calculatorul tău și el va avea grijă de tine!


Dacă ai grijă de laptop/calculator șansele ca acesta să se blocheze, să meargă mai încet sau să pierzi datele importante din acesta, sunt aproape minime.

Dacă aveți probleme cu calculatorul sau cu oricare altă componentă a acestuia, dacă doriți să instalați sau să configurați un nou echipament hardware sau orice altă problemă tehnică, vă recomand pentru întreținerea tuturor acestor echipamente, service PCMadd - un service de calitate pentru echipamentul tău. Contactează-i și vei primi imediat o ofertă detaliată de service IT. Sunt cei mai buni ,,doctori” de calculatoare!


Comentarii

Postări populare de pe acest blog