,, Fiecare ceașcă de ceai reprezintă o călătorie imaginară”
- Chaterine Douzel

...adică, pe românește ceaiul de la ora cinci.

Ceaiul este un produs incredibil care a avut de-a lungul timpului un rol major în viața oamenilor, influențând comerțul mondial, politica, arta, filozofiile, ritualurile religioase. 
Cea mai frumoasă legendă mi se pare cea japoneză, și atribuie originea plantei de cei înțeleptului chinez Bodhi Dharma, care se afla în meditație timp de nouă ani. În această perioadă el și-a propus să nu adoarmă niciodată, să postească și să mediteze îndelung. Din păcate, la un moment dat, a adormit și când s-a trezit, supărat pe slăbiciunea sa, și-a tăiat pleopele și le-a aruncat. Se spune că acolo unde au căzut, au apărut doi arbuști ale căror frunze aveau proprietatea de a ține spiritul treaz. 
În prezent ceaiul este recunoscut ca fiind benefic pentru sănătate dar și pentru efectul de relaxare pe care-l oferă. Ceaiul are proprietăți curative, consumul moderat fiind asociat cu un risc diminuat de boli cardio-vasculare, anumite tipuri de cancer, diabet, tulburări nervoase, osteoporoză. De asemenea, ceaiul intervine în controlul greutății, îmbunătățește sistemul imunitar, are acțiune anti-inflamatoare, anti-bacteriană și anti-virală, ajută la sănătatea cavității bucale și furnizează protecție împotriva razelor ultra-violete.
Dincolo de utilizările sale în medicină, ceaiul este o băutură consumată pe toate continentele și de toate culturile. Este cel care ne revigorează dimineața și ne calmează în timpul serii. Îl bem singuri sau cu prietenii, acasă sau în societate, în timpul unei petreceri sau al unei simple mese. Ceaiul reîmprospătează spiritele, reduce oboseala, luptă împotriva oboselii, a depresiei și ne umple de energie. Sunt motive pentru care ceaiul este atât de îndrăgit și în zilele noastre. 
În prezent, în Franța, ceaiul se servește seara, după ultima masă, însoțit de produse de patiserie. În Anglia, ceaiul se servește după-amiaza, însoțit de o ușoară gustare sau către seară, pe la ora 17. Tot în Anglia există și ceaiurile festive, de sărbători sau reuniuni. În anul 1904, în timpul unui târg, neputând să-și vândă ceaiul fierbinte în zilele călduroase, a adăugat  cuburi de gheață în el. Așa a apărut ceaiul cu gheață- Ice Tea.
Și pentru că a venit sezonul cald și cu siguranță vrei să te răcorești, îți propun o gamă de ceaiuri delicioase pe care le poți prepara foarte ușor în varianta rece. Ceaiurile Ice Tea sunt alternativa ideală la băuturile carbogazoase nesănătoase. 
Și pentru că vara aceasta vreau să te energizezi sănătos încă de dimineață, te servesc eu cu Energy Summer.
https://artaceaiului.ro/ceai-icetea/
Descoperă și tu colecția de ceaiuri Ice Tea și gustă răcoarea verii!

Comentarii

Postări populare de pe acest blog